AEP a transmis Parlamentului European notificările privindu-i pe Hellvig şi Silaghi, înaintea publicării demisiilor în Monitorul Oficial

AEP a transmis către Parlamentul European notificările pentru ocuparea de către liberalii Eduard Hellvig şi Ovidiu Silaghi a locurilor vacante de europarlamentari, înainte ca demisiile din Camera Deputaţilor să fie publicate în Monitorul Oficial, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

479 afișări
Imaginea articolului AEP a transmis Parlamentului European notificările privindu-i pe Hellvig şi Silaghi, înaintea publicării demisiilor în Monitorul Oficial

Eduard Hellvig (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis către Parlamentul European notificările cu propunerile transmise de PNL pentru cele două posturi de europarlamentari vacante, fiind propuşi Eduard Hellvig şi Ovidiu Silaghi.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil cei doi vor fi validaţi în funcţii la nivelul Parlamentului European la şedinţa de luni, 9 septembrie.

Eduard Hellvig şi Ovidiu Silaghi şi-au prezentat demisiile din Camera Deputaţilor în 3 septembrie, dar în Monitorul Oficial încă nu au fost publicate hotărârile prin care s-a luat act de demisii.

În cazul lui Ovidiu Silaghi, Camera Deputaţilor hotărâse cu o zi înainte să trimită Comisiei juridice cererea procurorului general în privinţa urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat, în 19 august, Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.

Şeful DNA a cerut în aceeaşi zi procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Eduard Hellvig se află în proces cu ANI, după ce a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

În noiembrie 2012, Eduard Hellvig, la acea dată ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului, declara că acuzaţiile care i se aduc de către ANI sunt "o mizerie", că motivul atacurilor la adresa sa este legat de funcţia pe care o deţine în PNL şi de faptul că se doreşte ca USL să piardă parlamentarele din 2012 şi prezidenţialele din 2014.

Curtea de Apel Bucureşti a respins în aprilie contestaţia secretarului general al PNL, Eduard Hellvig, privind raportul ANI conform căruia s-ar fi aflat în incompatiblitate cât timp a fost ministru al Dezvoltării, acesta anunţând că merge mai departe cu procesul, despre care spunea că este instrumentat politic.

Hellvig nu a depus încă recursul, deoarece nu i-a fost comunicată motivarea deciziei CAB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici