AEP anunţă că au fost validate peste 17.500 de voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea, cu 8.000 mai puţine decât în primul tur

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că au fost validate 17.503 de voturi prin corespondenţă, cu aproape 8.000 mai puţine decât în turul întâi. Instituţia precizează că cetăţenii români ale căror plicuri nu au ajuns la timp pentru a fi validate vor trebui să îşi exercite votul la secţii.

181 afișări
Imaginea articolului AEP anunţă că au fost validate peste 17.500 de voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea, cu 8.000 mai puţine decât în primul tur

AEP anunţă că au fost validate 17.503 de voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că s-a încheiat verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi de către birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuţii pentru birourile electorale pentru votul prin corespondenţă. Până la împlinirea termenului-limită, şi anume data de 21 noiembrie 2019, ora 24:00, au fost validate plicurile care conţin votul prin corespondenţă a 17.503 de alegători. Situaţia plicurilor înregistrate, defalcată pe ţări, poate fi consultată pe site-ul https://prezenta.bec.ro la secţiunea Străinătate/Votanţi prin corespondenţă”, potrivit unui comunicat de presă transmis de AEP.

Instituţia precizează că alegătorii ale căror plicuri nu au ajuns în timp util pentru a fi validate, au fost notificaţi pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot. Aceştia pot verifica pe site-ul www.votstrainatate.ro, dacă plicurile cu votul lor au ajuns la destinaţie.

La primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale au fost validate 25.189 de voturi.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, pe 8 noiembrie că va contesta măsura Autorităţii Electorale Permanente, care a trimis celor care votează prin corespondenţă plicuri cu buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin.

Candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, la Târgu-Jiu, că nu este un lucru bun ca ambele bletine de vot să fie trimise deodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici