Africa de Sud solicită oprirea licitaţiei cheilor de la celula lui Nelson Mandela. Ministrul Culturii: "Această cheie aparţine poporului "

Africa de Sud a cerut oprirea licitaţiei cheii de la celula din închisoarea Robben Island ocupată cândva de fostul preşedinte Nelson Mandela, relatează BBC.

298 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud solicită oprirea licitaţiei cheilor de la celula lui Nelson Mandela. Ministrul Culturii: "Această cheie aparţine poporului "

Africa de Sud solicită oprirea licitaţiei cheilor de la celula lui Nelson Mandela. Ministrul culturii -"Această cheie aparţine poporului "

Vânzarea va avea loc în ianuarie la New York, la casa de licitaţii Guernsey.Vânzătorul este Christo Brand, fost gardian al lui Mandela în celebra închisoare.

Însă Nathi Mthethwa, ministrul culturii din Africa de Sud, a declarat că nu a existat nicio consultare cu guvernul.

"Această cheie aparţine poporului ", a declarat el. "Nu este proprietatea personală a nimănui".

Guernsey's a declarat că licitaţia planificată pentru 28 ianuarie are ca scop strângerea de fonduri pentru o grădină memorială şi un muzeu Mandela.

Cheia de la celula din închisoare este unul dintre cele câteva obiecte scoase la vânzare. Printre alte obiecte importante se numără pictura originală a lui Mandela "The Lighthouse, Robben Island", precum şi bicicleta de exerciţii pe care Mandela a avut voie să o folosească şi racheta de tenis din închisoare.

Mandela, care este un erou naţional în Africa de Sud, a petrecut 18 din cei 27 de ani de închisoare pe insula Robben. Brand a devenit ulterior un prieten apropiat al lui Mandela.

Mandela a fost eliberat în 1990, iar în 1994 a fost ales primul preşedinte de culoare al ţării.

Mandela a avut un singur mandat, renunţând la funcţie în 1999.

A murit în 2013, la vârsta de 95 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici