Alba Iulia are un nou primar, după ce Mircea Hava a devenit europarlamentar

Paul Voicu este, de luni, noul primar al oraşului Alba Iulia, după ce Mircea Hava a preluat mandatul de europarlamentar. Voicu a fost validat prin votul consilierilor locali, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1230 afișări
Imaginea articolului Alba Iulia are un nou primar, după ce Mircea Hava a devenit europarlamentar

Alba Iulia are un nou primar, după ce Mircea Hava a devenit europarlamentar

În şedinţa extraordinară, de luni, a Consiliului Local Alba Iulia, Paul Voicu (PNL) a fost validat, cu majoritate de voturi, pentru a conduce administraţia locală după ce fostul primar, Mircea Hava, şi-a preluat mandatul de europarlamentar.

Potrivit legii, până la alegerile de anul viitor, noul primar îşi păstrează dreptul de vot în Consiliul Local şi va primi o indemnizaţie egală cu cea a funcţiei de primar.

„Pe perioada vacanţei funcţiei de primar al municipiului Alba Iulia, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de drept de unul dintre viceprimarii municipiului, desemnat de consiliul local, în condiţiile art. 152 alin. 4 din OG 57/2019 – Partea I privind Codul administrativ, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei. Pe perioada exercitării de drept a atribuţiilor de primar, viceprimarul îşi păstrează dreptul de vot în cadrul CL şi primeşte o indemnizaţie unică, egală cu cea a funcţiei de primar”, se arată în proiectul de hotărâre pentru validarea noului primar.

Funcţia de viceprimar ocupată până în prezent de Paul Voicu va fi preluată de consilierul local Raul Tudoraşcu, desemnat tot prin majoritatea voturilor consilierilor.

În aceeaşi şedinţă, consilierii locali din PSD şi ALDE au cerut suspendarea celor doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia, Paul Voicu şi Gabriel Pleşa, prin două proiecte de hotărâre care nu au întrunit, însă, numărul necesar de voturi pentru a fi adoptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici