ALDE ameninţă că va face o sesizare împotriva lui Iohannis la CNDC: Discriminează copiii în funcţie de veniturile părinţilor!

  • Conducerea ALDE a anunţat că va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării dacă decizia anunţată de preşedintele Klaus Iohannis privind redeschiderea creşelor şi grădiniţelor private după 15 iunie se va concretiza
  • Este vorba de o decizie care îi discriminează pe părinţii cu venituri reduse, consideră ALDE
605 afișări
Imaginea articolului ALDE ameninţă că va face o sesizare împotriva lui Iohannis la CNDC: Discriminează copiii în funcţie de veniturile părinţilor!

Klaus Iohannis

Conducerea ALDE a anunţat că va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării dacă decizia anunţată de preşedintele Klaus Iohannis privind redeschiderea creşelor şi grădiniţelor private după 15 iunie se va concretiza într-o decizie a Guvernului PNL. 

„Considerăm că măsura anunţată de Klaus Iohannis este o discriminare gravă a copiiilor şi a dreptului lor la îngrijire şi educaţie, în funcţie de veniturile părinţilor. Accesul la îngrijire şi educaţie pentru copii în cadrul creşelor şi grădiniţelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădiniţelor şi creşelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinţii care au venituri mici să caute alte soluţii, poate mai puţin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinţii vor fi obligaţi să aleagă între a-şi îngriji copiii sau a avea un loc de muncă”, au atras atenţia reprezentanţii ALDE, într-o postare pe Facebook. 

Aceştia il acuză pe preşedinte că promovează teme care „dezbină societatea românescă”. 

„Constatăm cu îngrijorare că, aproape în fiecare zi, în loc să fie un factor coagulant, preşedintele Klaus Iohannis introduce în spaţiul public teme care dezbină societatea românească. După discriminarea la adresa persoanelor în vârstă, a bolnavilor non COVID, acum politica promovată de dl Iohannis şi Guvernul său pune românii cu venituri mai modeste împotriva celor cu venituri mai mari. Asta pentru că ştie că românii cu venituri mai mici nu fac parte din electoratul domniei sale şi al PNL?”, au mai scris cei de la ALDE. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici