ALDE, despre referendumul anunţat de Iohannis: Azi ne-a venit ”lumina” de la Ierusalimul cotrocenist

ALDE anunţă că întrebările lansate de preşedintele Klaus Iohannis la referendumul din 26 mai produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri, iar că acţiunea în sine a şefului statului este de fapt neînţelegerea de către acesta a rolului său.

522 afișări
Imaginea articolului ALDE, despre referendumul anunţat de Iohannis: Azi ne-a venit ”lumina” de la Ierusalimul cotrocenist

ALDE, despre referendumul anunţat de Iohannis: Azi ne-a venit ”lumina” de la Ierusalimul cotrocenist

"Preşedintele Klaus #Iohannis loveşte din nou
După ce ne-a fiert doi ani şi mai bine cu al său referendum pe justiţie, azi ne-a venit ”lumina” de la Ierusalimul cotrocenist. Din păcate, nu ne luminează deloc, mai degrabă ne întunecă deplin. Sunt întrebări care produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri", se arată într-un comunicat ALDE.

"Pentru noi e clar că această improvizaţie de #referendum nu este decât o nouă dovadă că dl Iohannis nu a înţeles nici în al doisprezecelea ceas care este rolul unui Preşedinte. Îi mai spunem o dată poate înţelege pentru ultimele 6 luni de mandat: rolul unui preşedinte este de a uni şi nu de a dezbina! De a clădi şi nu de a dărâma! Şi mai speră preşedintele că, prin convocarea referendumului în paralel cu alegerile, va purcede alături de Rareş Bogdan şi Ludovic Orban să bată ţara-n lung şi în lat, doar-doar le-o mai sălta procentele. Iar la întrebarea dacă preşedintele va folosi banii publici ai Administraţiei Prezidenţiale pentru a face campanie alături de PNL nu ne trebuie un referendum naţional pentru a şti dinainte răspunsul", precizează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de organizare a refernumului din 26 mai. Întrebările sunt:

„1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici