ALDE redepune proiectul privind Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicaţiilor

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri că formaţiunea sa decis să redepună în Parlament proiectul privind Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicaţiilor, care a fost clasat în legislatura trecută.

99 afișări
Imaginea articolului ALDE redepune proiectul privind Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicaţiilor

ALDE redepune proiectul privind Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicaţiilor

„Astăzi (miercuri, n.r.) am luat hotărârea să depunem două proiecte legislative. De unul din ele precis ştiţi, este vorba de Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicaţiilor. Este un proiect pe care l-am depus în legislatura trecută, dar simpaticele servicii ale Parlamentului clasează toate proiectele care nu au intrat în dezbatere. Din acest motiv, împreună cu colegii mei am discutat şi vom depune din nou acest proiect în procedură legislativă”, a anunţat, miercuri, liderul ALDE, după şedinţa Biroului Politic Executv al formaţiunii.

El a spus că prin acest proiect se intenţionează „scoaterea” activităţii de interceptare a comunicaţiilor din zona „serviciilor secrete”.

„Vrem ca această activitate să o scoatem din zona serviciilor secrete pentru că, aşa cum ştiţi, CCR a dat o decizie în acest sens care trebuie, până la urmă, să se materializeze într-un fel. Tot ceea ce înseamnă activitatea de poliţie judiciară trebuie să fie făcută de poliţia judiciară, nu au treabă în această chestiune serviciile de informaţii. Serviciile de informaţii, de altfel, trebuie să fie extrem de atente cum îşi calibrează acţiunea, trebuie să fie în conformitate şi necesitatea este de a se conforma prevederilor constituţionale şi deciziilor Curţii Constituţionale. Crearea acestei Autorităţi va fi o soluţie care va uşura situaţia tuturor”, a mai spus Tăriceanu, care a arătat că propunerea legislativă prevede ca această structură să fie în subordinea Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici