Alegeri la TSD: Actul divorţului Sturzu-Dragnea şi ieşirea din scenă pe melodia Gangsta's Paradise

Congresul tinerilor social-democraţi, reuniţi la Romexpo, pentru alegerea preşedintelui organizaţiei, s-a desfăşurat pe ritmuri de hip hop şi a fost marcat de conflictul dintre fostul preşedinte al TSD, Mihai Sturzu, şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

10661 afișări
Imaginea articolului Alegeri la TSD: Actul divorţului Sturzu-Dragnea şi ieşirea din scenă pe melodia Gangsta's Paradise

FOCUS:Alegeri TSD:Actul divorţului Sturzu-Dragnea şi ieşirea din scenă pe melodia Gangsta's Paradise (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Congresul TSD a fost, la început cel puţin, unul liniştit. Pe scena de la Romexpo s-a vorbit despre combaterea sărăciei, drepturile omului şi "interesul naţional", însă discursul fostului lider TSD Mihai Sturzu a stârnit, şi la acest congres, numeroase reacţii după ce i-a cerut lui Liviu Dragnea să se suspende din funcţia de preşedinte PSD din cauza dosarului Referendumului.

O mare parte a delegaţilor a aplaudat ideea lui Sturzu ca Dragnea să se suspende din funcţie, însă la fel de mulţi şi-au manifestat entuziamul şi când fostul preşedinte al organizaţiei de tineret a anunţat, în discursul său, că intenţionează să părăsească partidul dacă Liviu Dragnea rămâne în funcţie.

Liviu Dragnea l-a acuzat, în replică, pe Sturzu că i-a propus să creeze o mişcare politică pe fondul tragediei din clubul Colectiv, cu care PSD să facă ulterior o alianţă parlamentară. "Mie mi-a spus domnul aviator Mihai Sturzu cu care nu doar că nu am fost de acord, ceva care m-a cutremurat. Ca după tragedia din Colectiv să folosească acea emoţie, să vină la sediul PSD cu nişte tineri, să se certe cu mine, într-o scenă de teatru, să-mi facă nişte propuneri pe care eu să nu le accept şi de acolo să se nască o mişcare, apoi să facem alianţă", a declarat Dragnea în aplauzele delegaţilor.

Secvenţa a culminat cu "actul divorţului" dintre cei doi, Sturzu anunţând că pleacă definitiv din PSD şi că intervenţia sa de la congresul tinerilor social-democraţi a fost ultima tentativă de împăcare cu conducerea partidului, cu care a intrat în conflict deschis de la congresul din octombrie, când s-a certat cu Liviu Dragnea, candidat unic la şefia formaţiunii.

Dragnea a comentat ironic că "acest domn" aştepta să fie rugat să rămână, dar din câte a constatat nimeni nu i-a cerut asta.

La finalul discursurilor, liderul partidului a stat mai bine de o oră pentru a se fotografia cu delegaţii care au venit pregătiţi cu „selfie stick-uri”. N-au lipsit nici pozele de grup. Dragnea a plecat apoi alături de seniorii partidului prezenţi la eveniement, preşedintele Camerei Deputaţilor, VValeriu Zgonea vicepreşedintele partidului, Gabriela Firea şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, RRovana Plumb

Dacă Liviu Dragnea şi-a făcut intrarea la Romexpo pe piesa "Decât să minţi", ieşirea din scenă şi-a făcut-o pe ritmurile raperului american Coolio, cu piesa "Gangsta's Paradise"- "Been spending most their lives, living in the gangsta's paradise/Ne-am petrecut cea mai mare parte a vieţilor noastre trăind într-un paradis al gangsterilor".

A urmat apoi numărătoarea voturilor, care s-a făcut în cea mai mare parte a timpului pe ritmuri româneşti de hip-hop. Cântecele formaţiei BUG Mafia, ale lui Guess Who şi Bitză le-au reamintit tinerilor social- democraţi că trăim "într-o lume nebună, nebună de tot", că "decât să minţi, mai bine pleci", dar şi că schimbarea este "la un vot distanţă".

Noul preşedintele ales al TSD, Gabriel Petrea, a ţinut un scurt discurs în care a mulţumit echipei sale, dar şi seniorilor din partid. Petrea nu s-a bucurat, însă, de aceeaşi audienţă pe care au avut-o Dragnea şi Sturzu, din cei peste 1.000 de tineri social democraţi prezenţi la eveniment, doar 50 au mai rămas până la anunţul rezultatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici