ALEGERI LOCALE 2012: Partida Romilor va susţine PDL în cinci judeţe

Reprezentanţii PDL din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău au convenit vineri, la Suceava, la o întâlnire cu reprezentanţii Partidei Romilor Pro Europa, condusă de deputatul Nicolae Păun, să încheie acorduri judeţene pentru susţinerea PDL în alegerile locale şi parlamentare.

1137 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Partida Romilor va susţine PDL în cinci judeţe

Gheorghe Flutur (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax foto)

La această întâlnire, desfăşurată la Palatul Administrativ din Suceava, au participat prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, lider al PDL Suceava, deputatul Valerian Vreme, reprezentant al PDL Bacău, Gabriel Surdu din partea PDL Iaşi, senatorul Daniel Humelnicu din partea PDL Botoşani şi deputatul Marius Rogin din partea PDL Neamţ, reprezentanţi ai Partidei Romilor Pro Europa din cele cinci judeţe, precum şi preşedintele acestei formaţiuni, deputatul Nicolae Păun şi secretarul general al Partidei Romilor, Cătălin Manea.

Prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat după întâlnire că au fost puse bazele unui acord politic de colaborare pentru dezvoltare comunitară şi susţinere în alegerile locale şi parlamentare din acest an.

Prin acest acord, reprezentanţii Partidei Romilor din cele cinci judeţe vor sprijini în alegerile locale şi parlamentare candidaţii PDL, urmând ca aceştia să susţină priorităţile pentru comunitatea romilor în vederea dezvoltării locale şi regionale.

Deputatul Nicolae Păun a declarat că este nevoie de un acord de colaborare cu PDL cel puţin în aceste cinci judeţe.

El a transmis delegaţiilor prezente că după discuţiile de vineri reprezentanţii PDL şi ai Partidei Romilor din cele cinci judeţe se vor întâlni, începând de sâmbătă, pentru a stabili priorităţile acordului politic de colaborare şi susţinere a PDL şi idei şi concepte şi formele de colaborare pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

"Până în 31 martie trebuie să ajungem la un acord de colaborare şi susţinere a PDL în sensul în care PDL va acorda sprijin în vederea dezvoltării comunitare şi regionale", a spus Păun.

Potrivit preşedintelui Partidei Romilor, comunităţile de romi au nevoie de sprijin din partea autorităţilor locale pentru dezvoltare.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a spus că speră că astfel de acorduri se vor încheia la nivel naţional între PDL şi Partida Romilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici