Alegeri locale 2020. Cine candidează pentru funcţia de primar în Craiova. Află care este ordinea pe buletinul de vot

Pentru funcţia de primar al Craiovei s-au înscris 11 candidaţi în competiţia electorală, dintre care 10 sunt din partea partidelor politice, iar unul este candidat independent.

5390 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale 2020. Cine candidează pentru funcţia de primar în Craiova. Află care este ordinea pe buletinul de vot

Alegeri locale 2020. Cine candidează pentru funcţia de primar în Craiova. Află care este ordinea pe buletinul de vot

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, lider din conducerea PSD, revine în cursa pentru un nou mandat de primar al Craiovei, după ce a mai ocupat această funcţie în perioada 2012-2017. Ea a fost ministru al Muncii. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, social-democraţii merg împreună cu ALDE pentru a-l susţine pe Cosmin Dorin Vasile, vicepreşedinte al CJ.

Fostul primar al Craiovei în perioada 2004-2012, Antonie Solomon, este susţinut de Partidul Ecologist Român (PER) pentru un nou mandat, şi este cotgat cuj a doua şansă.

Din partea PNL, în cursa pentru Primărie intră deputatul Nicolae Giugea iar la şefia Consiliului Judeţean candidează Alexandru Gîdăr, profesor de istorie şi inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

USR-PLUS îi susţine pe Lucian-Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, pentru funcţia de primar iar pentru cea de preşedinte al CJ va candida Silviu Bratu, sociolog şi expert în fonduri europene.

 

În ordinea de pe buletinul de vot, la primăria municipiului Craiova sunt următorii candidaţi:

Nicolae Giugea (candidat la primăria Craiova din partea PNL)

Anişoara Stănculescu (candidat la primăria Craiova din partea PMP)

Marian-Daniel Păloiu (candidat la primăria Craiova din partea ALDE)

Lia-Olguţa Vasilescu (candidat la primăria Craiova din partea PSD)

Eduard-Ionuţ Ciceu (candidat la primăria Craiova din partea Pro România)

Marin Costache (candidat la primăria Craiova din partea PPU (sl))

Janina-Mariana Micu (candidat la primăria Craiova din partea ADN)

Antonie Solomon (candidat la primăria Craiova din partea PER)

Lucian-Bernd Săuleanu (candidat la primăria Craiova din partea USR-PLUS)

Emil-Iulian Mladin (candidat la primăria Craiova din partea Alternativa Dreaptă)

Adimaria-Claudia-Luminiţa Simoiu (candidat independent la primăria Craiova din partea PRR)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici