ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Vasile Blaga, candidat ARD în Timiş

Fostul preşedinte al Senatului, Vasile Blaga, care candidează din partea ARD pentru un loc de senator în Timiş, menţionează în declaraţia de avere două case, un apartament, un autoturism fabricat în 2001 şi conturi la mai multe bănci.

1587 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Vasile Blaga, candidat ARD în Timiş

ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Vasile Blaga, candidat ARD în Timiş (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

În declaraţia de avere depusă la sediul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Timiş în 22 octombrie, Vasile Blaga menţionează că are două terenuri, în Cihei şi Petrileni, judeţul Bihor, unul de trei hectare, celălalt de 6.257 de metri pătraţi.

De asemenea, Blaga menţionează că a vândut, anul trecut, cu 140.000 de euro, un teren din Oradea, către Cermian Floarea.

De asemenea, Blaga deţine o casă de 346 de metri pătraţi în Oradea, un apartament de 209 metri pătraţi în Bucureşti şi o casă moştenită de la părinţi, în judeţul Bihor.

Totodată, preşedintele PDL are un autoturism BMW fabricat în 2001.

Senatorul are două datorii către două persoane fizice, de 500.000 lei şi 600.000 lei, scandente în anul 2017.

Plasamentele financiare ale lui Blaga arată astfel: 110.650 acţiuni la Banca Transilvania şi 248 la Romexterra - cu valoare de 620 de lei.

Blaga are peste 61.000 de lei în conturi la Bancpost.

La Banca Reiffeisen are, împreună cu soţia sa, peste 12.000 de euro şi 44.000 de lei. De asemenea, Blaga are peste 80.000 de lei la Alpha Bank, peste 46.000 de lei la BRD, Transilvania şi Ţiriac.

De asemenea, Vasile Blaga are 68.400 de lei în plasamente la ING Nederlanden.

La capitolul "Venituri", Blaga a notat că a primit în anul fiscal trecut peste 52.000 de lei ca senator.

În declaraţia de avere depusă în iulie la Senat, Blaga menţiona că în conturi la Bancpost avea peste 41.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Blaga este membru al Fundaţiei "Ioan Aurel Stoica" şi membru fondator al Asociaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-Brazilia.

Din noiembrie 2011 şi până în 3 iulie 2012, Vasile Blaga a fost preşedintele Senatului.

În 30 iunie, a fost ales preşedinte al PDL.

Vasile Blaga candidează pentru funcţia de senator în Colegiul 3 zona Sânnicolau Mare- Deta. Contracandidaţii săi sunt Matei Suciu (USL), Liviu Mihai Andrei Matacă (PP-DD), Kaba Gabor (UDMR) şi Gavril Roşian (PRM).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici