ALEGERI PARLAMENTARE în Sălaj: Actuali parlamentari, foşti oficiali locali, un apicultor, un silvicultor candidează

Cinci din cei şase actuali parlamentari din Sălaj vor să obţină noi mandate, între aceştia numărându-se fostul ministru al Economiei Lucian Bode, dar în cursă vor intra şi un fost consilier judeţean condamnat cu suspendare după ce a condus băut şi un fost subprefect refuzat de PDL şi primit în PPDD.

721 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE în Sălaj: Actuali parlamentari, foşti oficiali locali, un apicultor, un silvicultor candidează

ALEGERI PARLAMENTARE în Sălaj: Actuali parlamentari, foşti oficiali locali, un apicultor, un silvicultor candidează (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Potrivit datelor anunţate până în prezent de formaţiunile politice, pentru ARD vor candida, din partea PDL, fostul ministru al Economiei din Guvernul Ungureanu Lucian Bode, Claudiu Bârsan, Florin Astaloş, Dumitru Blaga, Romeo Benc, iar ca propunere a PNŢCD - Avram Fiţiu. Cu excepţia lui Lucian Bode, toţi ceilalţi cinci sunt la prima candidatură pentru un mandat de parlamentar, media de vârstă fiind 38 de ani.

Pe lista UDMR Sălaj, din cei doi actuali parlamentari se mai regăseşte doar deputatul Seres Denes, nu şi senatorul Fekete Andras. Ceilalţi cinci candidaţi cu care UDMR Sălaj merge la alegerile din 9 decembrie sunt Alexandru Vegh, Csoka Tiberiu, Papp Lajos, Sarkozy Paul şi Irina Kovaci.

La USL, toţi cei trei actuali parlamentari - deputaţii Iuliu Nosa (PSD), Mirel Taloş (PNL) şi senatorul Gheorghe Pop (PSD) - candidează pentru un nou mandat. Lor li se alătură Dorel Oros (PNL), Alexandru Şerban (PSD) şi Călin Băgărean (PNL).

Dintre candidaţii PPDD, Onorica Abrudan este cea mai cunoscută, fiind fost subprefect al judeţului.

La Camera Deputaţilor, în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, deputatul Lucian Bode (PDL), fost ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu, va candida împotriva lui Dorel Oros (PNL), fost şef al Romsilva.

În Colegiul 2 Cehu Silvaniei, unde populaţia de etnie maghiară este mai numeroasă, deputatul Seres Denes (UDMR) îi va avea drept contracandidaţi pe Florin Astaloş (PDL) şi Alexandru Şerban (PSD).

În Colegiul 3 Jibou, reprezentantul PDL Romeo Benc îl va înfrunta pe deputatul PSD Iuliu Nosa. Desemnarea candidatului pentru acest colegiu a fost mai dificilă pentru PSD Sălaj, întrucât filiala a avut de ales dintre două nume: deputatul Iuliu Nosa, care mai are câştigate în acest colegiu de pe Valea Someşului două mandate şi vrea să îl obţină pe al treilea, şi consilierul judeţean Dan Ghiurco, acesta exprimându-şi dorinţa de a candida în faţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD.

Liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat că pentru desemnarea unui nume din cele două s-a votat secret, iar cele mai multe voturi le-a obţinut Iuliu Nosa.

"Potrivit statutului, Comitetul Executiv este cel care propune candidaţii pentru alegerile parlamentare. Am avut o singură situaţie în care au fost două candidaturi, şi anume în Colegiul nr. 3 Jibou. S-a votat secret, iar rezultatul a fost în favoarea lui Iuliu Nosa, acesta obţinând 26 de voturi, în timp ce Dan Ghiurco a avut doar 14", a declarat Tiberiu Marc.

De asemenea, deşi în judeţ s-a vehiculat informaţia că Dan Ghiurco ar putea candida în colegiul respectiv independent sau din partea altui partid, în cazul în care nu se bucura de susţinerea colegilor din PSD, liderul social-democraţilor sălăjeni a susţinut că a fost vorba doar despre speculaţii neserioase.

"El (Ghiurco - n.r.) a declarat că nu a avut niciodată intenţia asta şi a asigurat că rămâne în continuare în PSD. Nu cred că sunt serioase speculaţiile făcute în legătură cu o posibilă plecare sau o candidatură a sa în altă formă decât USL", a declarat Marc.

În Colegiul 4 Zalău, deputatul Mirel Taloş (PNL) îi are contracandidaţi pe Claudiu Bârsan (PDL) şi pe fostul subprefect Onorica Abrudan (PPDD).

Pentru Senat, în Colegiul 1 Şimleu-Cehu, îşi vor disputa voturile sălăjenilor Dumitru Blaga (PDL), fostul prefect Vegh Alexandru (UDMR) şi consilierul local Călin Băgărean (PNL), în timp ce în Colegiul senatorial 2 Jibou-Zalău candidatul ARD, propus de PNŢCD Sălaj, este Avram Fiţiu, care se va lupta cu senatorul PSD Gheorghe Pop.

Fostul ministru Lucian Bode - candidatul care a cochetat cu fotbalul; contracandidatul său - fost şef al Romsilva

Fost ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu, Lucian Bode va încerca obţinerea unui al doilea mandat de deputat în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei. Bode este şi preşedintele democrat-liberalilor sălăjeni, printre cele mai importante proiecte sprijinite de el fiind reabilitarea DN 1H pe tronsonul Hereclean - Aleşd, proiect finanţat din fonduri europene şi guvernamentale.

"Au fost patru ani grei, cu incertitudini, eşecuri şi realizări, dar mai ales cu lupte politice obositoare şi interminabile. În cei patru ani de mandat, am reuşit să îmi respect în mare parte promisiunile făcute celor care m-au ales şi am contribuit la dezvoltarea localităţilor din Colegiul Şimleu Silvaniei. În acest interval, am avut peste 300 de audienţe la cele două birouri parlamentare, din Şimleu Silvaniei şi Zalău. Toate acestea mă recomandă pentru un nou mandat", susţine Lucian Bode.

El a spus că, pe de-o parte, este mulţumit că în aceşti patru ani au fost finanţate în Sălaj proiecte cu o valoare totală de peste 100 de milioane de euro, dar, pe de altă parte, este conştient că mai sunt multe lucruri care trebuie rezolvate.

În cursul actualului mandat, Bode a avut 28 de iniţiative legislative, din care patru au fost devenit legi, iar şapte au fost respinse definitiv. De asemenea, Bode a avut nouă luări de cuvânt şi şapte interpelări.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2012, Bode nu deţine terenuri, dar are o casă în Zalău cu o suprafaţă de 335 de metri pătraţi, pe care a construit-o în regie proprie, împreună cu soţia. Deputatul are un autoturism Mercedes, pe care l-a cumpărat, şi un credit bancar de 47.000 de euro, contractat în 2012 şi scadent în 2032.

Bode este pasionat de fotbal, sport cu care a şi cochetat înainte de a intra în politică, el evoluând în tinereţe în campionatul judeţean de fotbal. În 2011, deputatul Lucian Bode a fost cel mai bun marcator al naţionalei de fotbal a Parlamentului României la Turneul european de fotbal al parlamentarilor, desfăşurat în Ungaria, marcând trei din cele cinci goluri ale tricolorilor.

Născut în zona Şimleu Silvaniei, în comuna Valcău de Jos, Bode este căsătorit şi are un copil.

Acum, Bode îl va avea de înfruntat pe Dorel Oros (PNL), care în urmă cu patru ani s-a retras din cursa electorală pentru a fi şef la Romsilva.

Dorel Oros este acum directorul Direcţiei Silvice Sălaj. Nu este prima dată când Oros a fost nominalizat drept candidat pentru alegerile parlamentare. În 2008, el a fost candidatul propus de PNL Sălaj pentru Colegiul senatorial 2 Zalău-Jibou, însă înainte de alegeri cu aproximativ o lună a preluat conducerea RNP Romsilva. Ca urmare, PNL Sălaj şi-a desemnat la vremea respectivă un alt candidat pentru acel colegiu. Oros a rămas la conducerea Romsilva până în ianuarie 2009, când a fost demis printr-un ordin al ministrului Agriculturii de la acea vreme Ilie Sârbu. După demitere, Oros a revenit la conducerea Direcţiei Silvice Sălaj, al cărei director este în prezent.

Iuliu Nosa nu are maşină, dar are tractor

Deputatul PSD Iuliu Nosa, care candidează pentru obţinerea celui de-al treilea mandat pe Valea Someşului, în Colegiul 3 Jibou, s-a născut în această zonă a Sălajului, în comuna Creaca. În timpul actualului mandat, el a avut 25 de iniţiative legislative, din care patru au devenit legi, iar 16 au fost respinse definitiv. De asemenea, Nosa a avut 49 de luări de cuvânt şi 36 de interpelări.

"Experienţa parlamentară câştigată în mandatele anterioare şi experienţa în administraţia publică locală, obţinută în perioada în care am fost primar al Zalăului, sunt atuurile care mă recomandă pentru un al treilea mandat în Camera Deputaţilor", susţine Iuliu Nosa.

În perioada 2000-2004, Iuliu Nosa a fost primar al Zalăului, punând bazele proiectului privind realizarea şoselei de centură a municipiului. Odată ales parlamentar, Nosa a susţinut implementarea acestui proiect.

Nosa este căsătorit şi are trei copii.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2012, Nosa deţine un teren agricol, în suprafaţă de 2,79 hectare, şi unul forestier în suprafaţă de un hectar, ambele în comuna Creaca, din Sălaj, dobândite 1991-1992 în baza Legii fondului funciar. Tot în aceeaşi comună, Nosa a moştenit un teren intravilan, în suprafaţă de 1,6 hectare.

De asemenea, Nosa deţine din 1992 un apartament de 97 de metri pătraţi în Zalău, dar şi o casă în suprafaţă de 112 metri pătraţi, în comuna Creaca, aflată în stadiu de construcţie. Nosa deţine un tractor, dar nu are autoturisme. De asemenea, el are un credit bancar de 35.000 de euro, contractat în 2005 şi scadent în 2020.

Principalul contracandidat al lui Nosa este reprezentantul PDL Romeo Benc.

Deputatul Taloş - cel mai sărac la iniţiative legislative dintre parlamentarii sălăjeni

Deputatul PNL Mirel Taloş, în vârstă de 38 de ani, candidează din partea USL pentru obţinerea unui al doilea mandat în Colegiul 4 Zalău. Taloş a avut 12 iniţiative legislative, din care cinci au fost respinse definitiv. De asemenea, Taloş a avut 21 de luări de cuvânt şi 35 de interpelări.

Printre proiectele pe care Taloş le-a susţinut în folosul sălăjenilor se numără reabilitarea şi modernizarea Staţiei CFR Zalău, proiect sprijinit de Taloş încă din timpul Guvernului Tăriceanu.

"Pentru modernizarea Staţiei CFR Zalău, contractul de finanţare a fost semnat în decembrie 2008 de ministrul Transporturilor la acea vreme, Ludovic Orban, în ultimele zile ale guvernului liberal. Planul iniţial era ca în 2009 - mai 2010 să aibă loc proiectarea, mai - decembrie 2010 să fie atribuirea lucrării şi în 2011-2012 executarea lucrărilor, însă procedura de atribuire a lucrării s-a prelungit din cauza contestaţiilor", a declarat Mirel Taloş.

Potrivit acestuia, totul a reintrat pe făgaşul normal abia în februarie, când a fost semnat contractul de modernizare, valoarea investiţiei fiind de 6,3 milioane de euro fără TVA.

Mirel Taloş a fost consilier al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu şi este membru fondator al Asociaţiei "Copiii satelor".

Conform declaraţiei de avere din iunie 2012, Taloş deţine un teren în suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, în localitatea Corbeanca, judeţul Ilfov, cumpărat în 2006 printr-un credit bancar, şi un alt teren cu aceeaşi suprafaţă, cumpărat în acelaşi an în localitatea Tămaş din Ilfov. Taloş deţine jumătate dintr-o casă aflată în construcţie în Bucureşti, cu o suprafaţă de 210 metri pătraţi, achiziţionată în 2005 tot printr-un credit bancar. Nu are maşină, însă are trei credite în valută: unul în valoare de 40.000 de euro, contractat în 2005 şi scadent în 2025, unul în valoare de 10.000 de euro, contractat în 2006 şi scadent în 2016 şi unul în valoare de 5.000 de euro, contractat în 2007 şi scadent în 2017.

Principalul său contracandidat este un consilier local din Zalău, Claudiu Bârsan (PDL).

Dintre candidaţii PDL - cu excepţia deputatului Lucian Bode - restul sunt noi, iar cel mai cunoscut este Claudiu Bârsan, care a fost subprefect al Sălajului în perioada 2008-2009, iar apoi, până în iulie 2012, preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj.

"Am o experienţă de nouă ani în mediul privat, dar mă recomandă şi experienţa în administraţia publică locală. În plus, consider că mă ajută imaginea bună, curată, pe care am reuşit să mi-o creez", a declarat Claudiu Bârsan.

În prezent, Bârsan este consilier local în Zalău şi lucrează în mediul privat, ca şi consilier juridic, meseria sa de bază. Bârsan a mai fost consilier local municipal în mandatul 2004-2008. În vârstă de 36 de ani, Claudiu Bârsan este căsătorit şi are trei copii.

Seres Denes - deputatul cu tractor, păduri şi terenuri agricole de peste 6 hectare; contracandidatul său - un fost consilier condamnat cu suspendare

Deputatul UDMR Seres Denes va candida în Colegiul 2 Cehu Silvaniei pentru obţinerea celui de-al treilea mandat, după ce la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008 a câştigat în acelaşi colegiu.

În actualul mandat, Seres Denes a avut 27 de iniţiative legislative, din care patru au devenit legi, iar opt au fost respinse definitiv. El a avut 18 luări de cuvânt şi 11 interpelări.

Seres Denes susţine că experienţa îl recomandă pentru obţinerea unui nou mandat în colegiul în care candidează, el reuşind să îşi respecte promisiunile făcute electoratului.

Printre proiectele susţinute de Seres Denes se numără cel privind mutarea poligonului Aghireş, astfel încât să poată fi construit cel de-al doilea tronson al şoselei de centură a Zalăului. După mai bine de trei ani de lobby şi dialog cu autorităţile centrale, administraţia municipală a obţinut acordul Ministerului Apărării Naţionale pentru mutarea poligonului în comuna Crasna.

Conform declaraţiei de avere din luna iunie, Seres Denes are, împreună cu alte persoane, 3,5 hectare de teren agricol şi 0,30 hectare de teren forestier în comuna Meseşenii de Jos, dintr-o moştenire din 1992, jumătate dintr-un teren intravilan de 500 de metri pătraţi, în comuna Meseşenii de Jos, cumpărat în 1999, o treime dintr-un teren agricol în Zalău, în suprafaţă de 4.558 metri pătraţi, cumpărat în 2008 împreună cu alte două persoane; un teren agricol de 4,9 hectare, un hectar de teren forestier şi 0,54 de hectare de teren intravilan în Meseşenii de Jos, toate dobândite în 2010 prin moştenire.

De asemenea, Seres Denes are un apartament în Zalău, de 87 de metri pătraţi, cumpărat în 2006, şi o casă de 264 de metri pătraţi, dobândită prin moştenire în 2010 în comuna Meseşenii de Jos. Deputatul nu are maşină, dar are tractor. De asemenea, deţine în conturi 73.100 de lei şi plasamente şi investiţii de 63.063 de lei. Seres are şi un credit de 50.000 de lei, contractat în 2006 şi scadent în 2021.

Pentru a obţine un nou mandat de parlamentar, Seres se va confrunta cu Alexandru Şerban (PSD) şi Florin Astaloş (PDL).

Fost consilier judeţean în Sălaj până în acest an, Şerban este membru al PSD, el ocupând funcţia de vicepreşedinte al filialei judeţene a partidului din 2008 şi până în decembrie 2011.

În decembrie 2011, Alexandru Şerban a condus băut şi a intrat cu maşina într-o casă din Zalău, avariind-o.

Presa relata atunci că Şerban băuse la o petrecere, iar apoi a vrut să plece cu maşina acasă, însă a ieşit cu autovehiculul de pe şosea, intrând în zidul casei unor bătrâni. Conform sursei citate, poliţiştii sosiţi la locul accidentului au fost nevoiţi să îl sprijine pentru a nu cădea din picioare, el făcând mai multe încercări până când a putut sufla în etilotest.

Ulterior, Şerban s-a retras din majoritatea funcţiilor de conducere şi din administraţie deţinute: a demisionat de la şefia Crucii Roşii Sălaj, s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al PSD Sălaj şi a cerut conducerii Consiliului Judeţean încetarea calităţii de membru al Consiliului de Administraţie al Muzeului Judeţean de Istorie din Zalău, menţionând însă că retragerea sa din această funcţie nu are legătură cu accidentul.

În luna mai a acestui an, el a fost condamnat de Judecătoria Zalău la zece luni de închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Pedeapsa a fost suspendată condiţionat, cu un termen de încercare de doi ani şi zece luni.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în luna iulie a acestui an, Alexandru Şerban are două terenuri forestiere de un hectar, respectiv 2,43 hectare în localitatea Hida, ambele moştenite în 1999 şi 2007, precum şi 0,58 de hectare de teren agricol la Dragu, tot moştenire, din 2002. El menţiona în document că, împreună cu soţia, deţine un apartament de 100 metri pătraţi în Zalău, cumpărat în 1998, şi unul de 55 de metri pătraţi în Şimleu, obţinut printr-un schimb de locuinţă, în 2007, precum şi un autoturism Volkswagen fabricat în 2001.

În aceeaşi declaraţie, el arăta că a obţinut, în anul fiscal anterior, printr-un contract de prestări servicii la Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, suma de 5.844 lei, 9.392 de lei ca indemnizaţie de la CJ, dar şi 40.800 de lei ca pensie de la Ministerul Apărării Naţionale, în timp ce soţia sa a primit pensie de la Casa Judeţeană de Pensii suma de 8.400 de lei.

Gheorghe Pop, campionul iniţiativelor legislative

Senatorul PSD Gheorghe Pop, care va candida din partea USL în Colegiul 2 Zalău - Jibou, va încerca să obţină voturile electoratului pentru un al doilea mandat de parlamentar.

El a avut 45 de iniţiative legislative, din care două promulgate şi 23 respinse. Totodată, Pop a avut 50 de interpelări şi 136 de luări de cuvânt în plen.

Senatorul Pop nu a fost implicat în vreun scandal, iar potrivit declaraţiei de avere din iunie 2012, deţine un teren intravilan în Zalău, de 1.500 de metri pătraţi, cumpărat în 2005; un teren extravilan de 2.200 de metri pătraţi, în localitatea Stâna, cumpărat în 2003; un teren agricol de 3,37 hectare, în localitatea Racâş, din Sălaj, dobândit în acest an prin moştenire; un teren intravilan, de 1.200 de metri pătraţi, moştenit în acest an şi deţinut în cotă parte.

Pop deţine o casă de 100 de metri pătraţi în Zalău, pe care a construit-o, o casă de vacanţă de 70 de metri pătraţi, în localitatea Stâna, şi o casă în suprafaţă de 60 de metri pătraţi, moştenită în acest an, în localitatea Racâş. De asemenea, Pop are un autoturism marca Volkswagen şi un credit bancar de 40.000 de lei, contractat în 2008 şi scadent în 2018.

Gheorghe Pop este căsătorit şi este membru PSD Sălaj de peste 10 ani. Înainte să fie ales deputat în 2008, Pop a fost doi ani director al Direcţiei de Pază şi Protocol din Cadrul Consiliului Judeţean.

Onorica Abrudan - fost subprefect la propunerea PDL, acum candidează pentru PPDD

Dintre candidaţii cu care PPDD participă la alegerile parlamentare în Sălaj, cel mai cunoscut nume este al Onoricăi Abrudan, singura femeie subprefect din judeţ, funcţie pe care a ocupat-o între 2009-2012, la propunerea PDL. Abrudan a fost membră a PDL Sălaj timp de peste cinci ani, iar pentru alegerile parlamentare din acest an Abrudan a intenţionat să reintre în PDL Sălaj şi să candideze din partea acestui partid, însă dorinţa ei nu s-a bucurat de sprijinul foştilor colegi democrat-liberali. Ca urmare, când PPDD Sălaj i-a propus să candideze în Colegiul 2 Zalău, Abrudan a acceptat.

"După ce mi-a fost refuzată cererea de a reintra în PDL şi de a candida pe listele acestui partid la alegerile parlamentare, am primit oferta celor de la PPDD. Mă bucură nespus acest lucru, atâta timp cât am fost primită în acest partid cu braţele deschise", a declarat Abrudan.

Ea a fost viceprimar al Zalăului în mandatul 2004-2008, din partea PDL Sălaj, iar în perioada 2008-2009 a fost preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL Sălaj şi secretar regional pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest a PDL. În 2009, Onorica Abrudan şi-a dat demisia din acest partid şi a fost numită subprefect al Sălajului, funcţie pe care a ocupat-o până în mai anul curent, când a fost eliberată din funcţie. De la data respectivă şi până în prezent, Abrudan a fost pentru o lună angajat al Primăriei Şimleu Silvaniei, iar apoi al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale Sălaj.

Un apicultor, un silvicultor, un inspector guvernamental şi un conferenţiar universitar vor şi ei în Parlament

Dintre candidaţii PDL, cel mai tânăr este Florin Astaloş. În vârstă de 35 de ani, acesta este fermier şi consilier local în comuna Măerişte. Întrucât este pasionat de apicultură, a investit într-o afacere cu stupi de albine.

Un alt candidat al PDL Sălaj este Romeo Benc. În vârstă de 47 de ani, Benc este silvicultor şi este angajat al Direcţiei Silvice Sălaj. În 2009, s-a aflat la conducerea instituţiei respective pentru câteva luni, ca director tehnic, apoi ca director general interimar.

Dumitru Blaga, în vârstă de 44 de ani, candidează pentru Senat în Colegiul 1 Şimleu-Cehu, din partea PDL. El este vicepreşedinte al Grupului de firme Simex (producător de mobilier de lux), este căsătorit şi are doi copii.

În ceea ce îl priveşte pe candidatul ADR Avram Fiţiu, care candidează în Colegiul 2 Jibou-Zalău, acesta este conferenţiar doctor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Fiţiu s-a născut în Sălaj, în localitatea Marin. El spune că se simte legat de Sălaj prin prisma faptului că s-a născut acolo şi a urmat cursurile, până la finalizarea ciclului liceal, astfel că ştie îndeaproape situaţia economico-socială a sălăjenilor. El a spus că, dacă va fi ales parlamentar, va insista pe salvarea fermelor ţărăneşti.

"Bătălia mea mare în ultimii ani a fost pentru salvarea fermei ţărăneşti. În prezent, România şi Sălajul au o problemă extrem de delicată şi anume că din circa 4 milioane de ferme ţărăneşti pe care le avem la ora actuală, nici măcar unu la sută nu sunt ferme comerciale. Am reuşit să distrugem în această ţară, în ultimii 22 de ani, tot ce înseamnă fermă comercială, iar dacă în prezent mergem în orice comună din acest judeţ, nu vom găsi mai mult de două, trei ferme comerciale", a declarat Avram Fiţiu.

Fiţiu este preşedintele Asociaţiei "Agroecologica" şi are o fermă de mere în localitatea Mera, judeţul Cluj, una de cătină în judeţul Timiş, dar şi un atelier de procesare de panificaţie în Sălaj.

Un nume cunoscut sălăjenilor este şi Vegh Alexandru, candidatul UDMR pentru Senat în Colegiul 1 Şimleu-Cehu. Vegh a fost subprefect al Sălajului în perioada ianuarie 2005-martie 2009, după care a fost inspector guvernamental până în ianuarie 2010. În perioada 8 ianuarie 2010 - 11 mai 2012, Vegh a fost prefect al Sălajului, iar de atunci este inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În acelaşi colegiu cu Vegh va candida şi consilierul local din Zalău Călin Băgărean (PNL). În vârstă de 42 de ani, el este economist. Este căsătorit şi are doi copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici