ALEGERI PARLAMENTARE: Preşedintele Băsescu a votat "pentru continuitate în drumul spre Vest"

Preşedintele Traian Băsescu a votat, duminică, împreună cu soţia şi fiica cea mică, menţionând că a ales pentru continuitate spre Vest, că a găsit drumul spre Bucureşti, din Predeal, ca fiind "acceptabil" şi precizând că cei care vor să voteze o pot face, în ciuda condiţiilor meteo.

495 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Preşedintele Băsescu a votat "pentru continuitate în drumul spre Vest"

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a sosit la secţia de votare pentru ALEGERI PARLAMENTARE din Liceul Xenopol în jurul orei 12.00, împreună cu soţia sa, Maria, şi cu fiica cea mică, Elena, fiind întâmpinat de un grup de susţinători, care l-au aplaudat şi i-au scandat numele.

Întrebat, după intrarea în liceu, în timp ce se îndrepta spre secţia de vot, cum a fost drumul de întoarcere spre Bucureşti de la Predeal, Băsescu a răspuns: "Acceptabil".

După vot, Băsescu a spus că a votat pentru continuarea drumului României spre Vest şi pentru ca să fie clar că ne îndreptăm spre Bruxelles, nu spre Moscova, şi spre Washington, nu spre Beijing.

"Păi eu am spus deja pentru ce votez: pentru continuitate în drumul spre Vest, nu vreau ca ţara mea, ţara noastră, să fie o ţară în zona gri în care să nu ştim dacă prioritatea este către Bruxelles sau spre Moscova, către Washington sau spre Beijing. Eu cred că România trebuie să îşi continue drumul euro-atlantic, iar cu Rusia şi China putem fi foarte buni prieteni. Dar drumul nostru cert este către valorile euro-atlantice, care trebuie să fie parte din viaţa noastră", a spus preşedintele.

De asemenea, el a spus că din cauza ambiguităţii privind direcţia sa, România ar putea să nu mai fie recunoscută ca stat decis să se integreze în comunitatea euro-atlantică, iar toţi românii ar putea avea de suferit.

"Uitaţi-vă că de şapte luni creăm ambiguitate, care e declaraţia României. Declaraţii, ne războim cu Bruxelles-ul, cu liderii europeni, îi admonestăm, îi certăm, le spunem că nu vin ei să ne facă ordine la noi acasă, certăm Departamentul de Stat. Deci aşa ceva nu se poate pentru că România riscă să intre într-o zonă gri, în care să nu mai fie recunoscută ca stat decis să se integreze în comunitatea euro-atlantică şi ar putea suferi toţi românii pentru asta", a afirmat el.

Întrebat despre prezenţa la vot în prima parte a zilei, el a spus că nu ştie care este, însă în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile, este convins că acei români care vor să voteze, vor merge la urne.

"Nu ştiu care e (prezenţa la urne n.r.), dar hai să fim foarte drepţi şi direcţi: eu sunt convins că toţi cei care vor să voteze, poate să ningă, poate să plouă, se duc la vot. Şi mai ales cei care vor să se exprime şi să stabilească ce vor de la politicieni", a spus Băsescu.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că încă nu a primit încă de la soţie o lista de cumpărături, astfel încât nu ştie dacă va merge sau nu la un supermarket. "Până acum soţia nu mi-a dat nicio listă. Aştept lista", a spus, râzând, Băsescu.

Grupul de aproximativ 20 de persoane aflaţi la intrarea în Liceul Xenopol” l-a aplaudat şi la aplecare, scandând "I love you, Băse".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici