ALEGERI PARLAMENTARE: Trăşculescu a votat în colegiul unde candidează: Sunt un om liber, am votat cu gândul la UE

Fostul deputat PDL de Vrancea Alin Trăşculescu, cercetat pentru fapte de corupţie şi eliberat din arest vineri, a votat, duminică, în localitatea Suraia din Vrancea, aflată în colegiul unde candidează pentru un nou mandat, el spunând că este un om liber şi că a votat cu gândul la un viitor european.

184 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Trăşculescu a votat în colegiul unde candidează: Sunt un om liber, am votat cu gândul la UE

Alin Trăsculescu (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Fostul deputat Alin Trăşculescu a votat la Suraia, venind însoţit de câţiva oameni din echipa sa de campanie.

Suraia face parte din colegiul 5 Camera Deputaţilor, unde Alin Trăşculescu este candidat, rămas fără susţinerea PDL în urma scandalului de corupţie în care este implicat.

"Sunt un om liber şi am votat la Suraia pentru ca are o semnificatie aparte. Este o comună ca toate celelalte din colegiul meu, dar are o semnificaţie anume: aici sunt oameni deosebiti, m-am simţit bine mereu în jurul lor şi cred că ne merităm unii pe alţii. Am votat cu gândul unui viitor proeuropean. Eu văd România în interiorul Uniunii Europene, şi nu spre zona de est", a spus Trăşculescu.

Alin Trăşculescu va fi cercetat în libertate, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul fostului deputat faţă de înlocuirea interdicţiei de a părăsi ţara cu măsura arestării preventive, în dosarul de corupţie al acestuia.

Astfel, Trăşculescu, aflat în arest preventiv din 29 noiembrie, a fost pus în libertate.

Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, a fost încarcerat în 29 noiembrie, când Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara cu arestarea preventivă, admiţând astfel propunerea DNA. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul deputat Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. În 16 noiembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat cererea anchetatorilor, iar în 20 noiembrie Alin Trăşculescu a anunţat că demisionează. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici