ALEGERI PARLAMENTARE: Victor Ponta şi-a lansat la Târgu Jiu candidatura pentru un mandat de deputat

Victor Ponta şi-a lansat, vineri seară, candidatura pentru un mandat de deputat în Colegiul nr. 6 la Târgu Jiu, fără să menţioneze în discursul său numele vreunuia dintre contracandidaţii săi la alegeri, el menţionând că după 9 decembrie va face pasul spre maturitatea politică.

593 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Victor Ponta şi-a lansat la Târgu Jiu candidatura pentru un mandat de deputat

Victor Ponta (Imagine: Narcis Pop/Mediafax foto)

Lansarea candidaturii a avut loc la un local amenajat pe insuliţa existentă pe râul Jiu, în apropierea operelor brâncuşiene din oraş, nu departe de locul în care, joi seară, a organizat un concert Dan Diaconescu pentru a-şi lansa propria candidatură.

Ponta a venit la Târgu Jiu însoţit de Liviu Dragnea, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, între discursurile lor fiind difuzate clipuri electorale de susţinere a candidatului din Colegiul 6 sau prin care era scoasă în evidenţă proasta guvernare din perioada PDL.

Ponta nu a făcut nicio referire la contracandidaţii săi, de foarte multe ori el repetând "ştiu foarte bine" atunci când s-a referit la problemele judeţului, inclusiv la numărul de angajaţi în categoriile de muncă 1 şi 2.

Premierul a ţinut să menţioneze că după 9 decembrie va face pasul spre maturitatea politică, precizând că Târgu Jiu va ocupa tot timpul un loc special în inima sa.

Printre cei care au luat cuvântul în faţa susţinătorilor, s-a numărat şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care a adresat o scrisoare deschisă alegătorilor din oraş în care menţionează că este "mai multă nevoie de Victor Ponta decât de Florin Cârciumaru".

"E foarte important să ai unde deschide gura, să ai cui te plânge când e o problemă. Uitaţi-vă la Cluj. De data aceasta nu veţi vota un parlamentar, ci veţi alege un prim-ministru”, precizează Cârciumaru în scrisoarea sa.

Victor Ponta a fost lăudat, în discursurile pe care le-au rostit, de către Daniel Constantin, Liviu Dragnea şi Crin Antonescu, liderul PNL precizând că actualul premier va fi în următorii patru ani cel mai puternic prim-ministru pe care l-a avut România postcomunistă.

"Veţi avea în următorii patru ani cel mai puternic prim-ministru pe care l-a avut România după comunism. Din 1990 încoace nici un prim-ministru nu a avut în spatele lui majoritatea parlamentară pe care o va avea Victor Ponta", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat că Ponta va fi prim-ministru "dacă USL obţine peste jumătate din mandatele parlamentare".

"Vă invidiez pentru că un prim-ministru de la Gorj va intra de la început în istoria acestei Românii puternice pe care vrem să o creăm", a mai declarat Antonescu.

Victor Ponta şi-a lansat candidatura în prezenţa celorlalţi candidaţi ai USL din Gorj, la eveniment participând aleşi ai Uniunii Social-Liberale din judeţ.

În sală a fost prezent şi omul de afaceri de etnie romă Ion Bârcină, implicat într-o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care este acuzat că a dat mită 514.000 de euro şi 400.000 de lei unui fost preşedinte al ANRE, deputat UDMR, pentru a facilita contracte în energie către firmele sale. Bârcină a purtat un fular roşu la gât şi a aplaudat permanent la discursurile rostite de Victor Ponta şi invitaţii săi.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici