ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Judeţele cu cea mai MICĂ diferenţă între primii doi candidaţi

Judeţul cu cea mai mică diferenţă între procentele obţinute de candidaţii clasaţi pe primele două locuri în primul tur al prezidenţialelor este Maramureş, cu diferenţa de 0,09 la sută, în timp ce în Harghita s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de procente între primii doi clasaţi - 52,07 la sută.

24397 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Judeţele cu cea mai MICĂ diferenţă între primii doi candidaţi

Victor Ponta, Klaus Iohannis (Imagine: montaj Mediafax Foto)

Cea mai mică diferenţă între procentele obţinute de candidaţii la Preşedinţie clasaţi pe primele două locuri în primul tur a fost înregistrată în judeţul Maramureş, unde Klaus Iohannis l-a depăşit pe Victor Ponta cu doar 0,09%.

Clasamentul este completat de judeţele Satu Mare şi Sălaj, unde diferenţa între primii doi clasaţi este de 0,74%, respectiv 2,38%. Bucureşti se află pe locul al patrulea, differenţa de procente între Victor Ponta, situat pe primul loc, şi Klaus Iohannis, pe locul al doilea, fiind de 4,5.

La polul opus se află judeţul Harghita, cu o diferenţă de 52,07% între procentele obţinute de primii doi candidaţi - Kelemen Hunor şi Szilagyi Zsolt. Harghitei îi urmează Sibiu, cu o diferenţă de 50,52%, şi Giurgiu, cu 45,92% diferenţă între primele două poziţii.

Topul judeţelor în funcţie de diferenţa de procent între primele două locuri:

Datele au fost obţinute pe baza din raportările oficiale făcute de BEC şi Birourile Electorale Judeţene. Până la ora publicării acestui articol, statisticile pentru judeţul Ilfov nu au fost făcute publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici