ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Kelemen a votat pentru un preşedinte vizionar, care să creeze consens

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a votat, duminică, pentru o Românie care să îşi respecte cetăţenii şi care să aibă un cuvânt de spus nu numai în regiunea Mării Negre, precum şi pentru un preşedinte vizionar, capabil să creeze consens.

163 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Kelemen a votat pentru un preşedinte vizionar, care să creeze consens

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Kelemen a votat pentru un preşedinte vizionar, care să creeze consens (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a votat, duminică, la secţia de votare nr. 114 din Cârţa, judeţul Harghita, comuna sa natală, unde a mers împreună cu şoţia şi fiica sa Hanna, în vârstă de un an şi două luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am votat cu gândul la o Românie puternică, pentru o Românie care îşi respectă cetăţenii, o Românie în care există un nivel de încredere foarte ridicat între toate segmentele societăţii, o Românie care va avea un cuvânt de spus nu numai în zona noastră, în regiunea Mării Negre, dar şi în Uniunea Europerană, în sensul de a susţine o Uniune Europeană mai puternică din punct de vedere politic şi economic, mai bine coordonată şi în perspectivă şi din punct de vedere militar. Îmi doresc ca noul preşedinte să fie un arhitect, să fie un vizionar şi să aibă posibilitatea de a crea consens”, a spus preşedintele UDMR la ieşirea din secţia de votare.

Kelemen Hunor a adăugat că a votat pentru o Românie în care să existe "garanţii instituţionale puternice pentru minorităţile naţionale de a-şi păstra identitatea naţională, culturală şi lingvistică, pentru o ţară care va asigura posibilitatea dezvoltării identităţilor regionale pentru toate regiunile istorice şi pentru o Românie care va asigura condiţiile de trai din ce în ce mai sigure pentru fiecare cetăţean, pentru fiecare comunitate, pentru un viitor în care fiecare om îşi va găsi locul fără ezitare şi fără nicio problemă”.

Pentru preşedintele UDMR, clădirea în care a votat are o semnificaţie aparte, întrucât acolo s-a născut, în anul 1967, când în imobil funcţiona o maternitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici