ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - MAE: La începerea votului în România, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii din străinătate

MAE precizează că, la începerea votului în România, la ora locală 7.00, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii din afara ţării, iar simultan cu începerea votului în ţară s-au deschis 50 de secţii din străinătate, votul decurgând în condiţii normale.

189 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - MAE: La începerea votului în România, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii din străinătate

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - MAE: La începerea votului în România, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii din străinătate (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"La începerea votului în România, ora 7.00, ora locală, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii de votare din afara ţării. Simultan cu începerea votului în România s-au deschis 50 de secţii de votare din afara ţării, în Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Cipru, Grecia, Israel, Finlanda, Lituania, Letonia, Ucraina, Africa de Sud, Egipt, Siria, Palestina, Iordania, Liban, Zimbabwe", se arată într-un comunicat transmis duminică dimineaţă de MAE.

Toate secţiile din străinătate sunt pregătite pentru derularea în bune condiţii a procesului electoral. Votul decurge în condiţii normale, menţionează Ministerul de Externe.

Procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României a început în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland), sâmbătă, la ora 20.00, la ora României, având în vedere diferenţa de fus orar.

Adresele secţiilor de votare se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale.

MAE precizează că pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală, sunt asigurate de Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici