ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Szilágyi: Am votat pentru o Românie care să fie patria tuturor, a regiunilor istorice, a comunităţilor

Candidatul PPMT la Preşedinţie, Szilágyi Zsolt, a mers la urne, duminică, la o secţie din Oradea, spunând că a votat pentru "o Românie care să fie patria tuturor, a regiunilor istorice şi a tuturor comunităţilor naţionale".

143 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Szilágyi: Am votat pentru o Românie care să fie patria tuturor, a regiunilor istorice, a comunităţilor

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Szilágyi: Am votat pentru o Românie care să fie patria tuturor, a regiunilor istorice, a comunităţilor (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Szilágyi Zsolt, candidat la Preşedinţir din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), a votat la secţia amenajată la Şcoala "Dimitrie Cantemir" din Oradea, oraşul său natal.

"În această dimineaţă m-am străduit să ajung la urne cât mai devreme, pentru că votul este întotdeauna sărbătoarea democraţiei. Am votat pentru o Românie normală, o Românie care respectă autonomia regiunilor istorice şi dreptul regiunilor la autoguvernare. Am votat pentru o Românie care să fie patria tuturor, a regiunilor istorice şi a tuturor comunităţilor naţionale", a declarat Szilágyi Zsolt, la ieşirea din secţia de votare.

El a spus că spera ca "ideea autonomiei şi a federalismului să beneficieze de susţinere din partea alegătorilor".

"Ne-ar plăcea ca România să utilizeze forţa regiunilor istorice în mod similar cu Austria, Germania, Elveţia, Belgia. Fiecare vot care este dat în favoarea ideii de autonomie şi federalism reprezintă un plus pe care se poate construi ulterior", a subliniat Szilágyi Zsolt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici