ALEGERI PREZIDENŢIALE: Mai multe secţii din ţară au solicitat suplimentarea buletinele de vot, pe motiv că s-au epuizat

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a suplimentat, duminică, numărul buletinelor de vot şi al autocolantelor la 15 secţii de votare din Cluj-Napoca, unde acestea se epuizaseră din cauza numărului mare de alegători prezenţi la scrutin, în special studenţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

254 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE: Mai multe secţii din ţară au solicitat suplimentarea buletinele de vot, pe motiv că s-au epuizat

ALEGERI PREZIDENŢIALE: Mai multe secţii de vot din ţară au solicitat suplimentarea buletinele de vot, unde se epuizaseră (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că au fost trimise buletine de vot şi autocolante de la alte secţii din oraş, unde nu s-a înregistrat un număr ridicat de votanţi.

"Am fost nevoiţi să suplimentăm numărul buletinelor de vot şi al autocolantelor la 15 secţii din Cluj-Napoca unde au votat în special studenţii şi aparţinătorii persoanelor internate în spitale şi unde acestea s-au epuizat. Fiecare secţie de votare a primit, iniţial, cu 10 la sută mai multe buletine de vot decât numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, dar, cu toate acestea, numărul a trebuit suplimentat. Au fost aduse buletine de vot şi autocolante de la secţiile unde nu s-a înregistrat un număr ridicat de votanţi. De asemenea, mai multe secţii au cerut suplimentarea formularelor de liste suplimentare şi a declaraţiilor pe proprie răspundere date de alegători din alte localităţi. La ora 16.00 se înregistrau aproape 30.000 de alegători în judeţul Cluj care au votat pe listele suplimentare", a spus Trofin.

La ora 16.00 prezenţa la vot în judeţul Cluj a fost de 34,28 la sută, iar în municipiul Cluj-Napoca de 36,91 la sută.

În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne 602.620 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente, care vor vota în 654 de secţii de votare - cu una mai mult ca la alegerile europarlamentare -, dintre care 287 în mediul urban şi 367 în mediul rural.

MAI: Primăriile din Capitală au multiplicat formulare pentru cei care votează pe listele suplimentare

Aproximativ 18.000 de persoane au votat pe liste suplimentare la Constanţa, iar alte peste 1.500 au solicitat urna mobilă, în total în judeţ prezentându-se la vot, până la ora 16.00, 244.000 de oameni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul BEC, până la ora 16.00, în judeţul Constanţa, au votat 244.084 de persoane, dintre care 17.879 pe liste suplimentare.

Secţia de vot din Poiana Braşov a cerut suplimentarea numărului de buletine de vot

Reprezentanţii secţiei de votare din staţiunea Poiana Braşov au cerut Biroului Electoral Judeţean suplimentarea numărului buletinelor de vot, după ce acestea s-au epuizat în jurul orei 16.30, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Braşov, Claudiu Petra, la ora 16.30, reprezentanţii Secţiei nr. 43, din staţiunea Poiana Braşov, au anunţat că mai au doar 80 de buletine de vot din cele 500 primite, astfel că au solicitat noi buletine.

"În urma solicitării au mai fost trimise încă 400 de buletine de vot de la secţia nr. 8 de pe strada Castelului, din Braşov. S-a constatat că, într-adevăr, era un aflux de alegători, în principal turişti“, a spus reprezentantul BEJ Braşov, într-o conferinţă de presă.

În judeţul Braşov, peste 518.000 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate, duminică, la cele 448 de secţii de votare, dintre care 177 sunt în municipiul Braşov.

Prezenţa la vot în judeţul Braşov a fost, la ora 16.00, de 37,62%. Cea mai mică prezenţă la urne, respectiv 24,24 la sută, s-a înregistrat la Apaţa.

În această localitate s-a înregistrat şi un incident, fiind vorba despre dispariţia unei ştampile de vot.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ Braşov, Claudiu Petra, la secţia nr. 284 din localitatea Apaţa, de unde a dispărut ştampila respectivă, mai sunt doar trei ştampile de vot.

Din primele date, reiese că, cel mai probabil, un alegător a plecat cu ştampila de vot.

Constanţa: Circa 18.000 de persoane au votat pe liste suplimentare; 1.500 au solicitat urna mobilă

Aproximativ 18.000 de persoane au votat pe liste suplimentare la Constanţa, iar alte peste 1.500 au solicitat urna mobilă, în total în judeţ prezentându-se la vot, până la ora 16.00, 244.000 de oameni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul BEC, până la ora 16.00, în judeţul Constanţa, au votat 244.084 de persoane, dintre care 17.879 pe liste suplimentare.

De asemenea, 1.569 de oameni au solicitat urna mobilă, printre aceştia numărându-se peste o mie de deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă.

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, au votat 1.050 de deţinuţi din cei 1.061 cu drept de vot.

Conform sursei citate, Cristi Borcea şi Victor Becali, condamnaţi în dosarul transferurilor de jucători şi încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, şi-au exercitat dreptul de vot. Gigi Becali, încarcerat la aceeaşi unitate de detenţie, nu are drept de vot, conform sentinţei date de magistraţii care au judecat dosarul său.

Totodată, 46 de persoane aflate în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa au solicitat urna mobilă.

Aproape 3.000 de turişti aflaţi în staţiunile de pe Valea Prahovei au votat pe liste suplimentare

Aproape 3.000 de turişti aflaţi în staţiunile de pe Valea Prahovei au votat, până la ora 19.00, pe listele suplimentare în cele 20 de secţii amenajate în oraşele Sinaia şi Buşteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor publicate pe portalul oficial al Biroului Electoral Central care indică prezenţa la vot, până la ora 19.00, un număr total de 2.969 persoane au votat pe liste suplimentare în secţiile amenajate în staţiunile prahovene Sinaia şi Buşteni.

La Sinaia, cea mai mare dintre staţiunile de pe Valea Prahovei, au fost amenajate 12 secţii de votare în care şi-au exprimat opţiunile 1.550 turişti.

Turiştii au optat pentru secţiile din centrul staţiunii pentru a vota, astfel încât la două secţii amenajate pe principalul bulevard din staţiune au votat 297, respectiv 374 alegători pe listele suplimentare. La una dintre cele două secţii, respectiv la secţia numărul 259 situată pe Bulevardul Carol I, numărul alegătorilor de pe listele suplimentare, care a fost, până la ora 19.00, de 374, depăşeşte numărul votanţilor care şi-au exprimat opţiunea fiind înscrişi pe listele permanente, respectiv 348 de persoane.

În staţiunea Buşteni, unde sunt deschise opt secţii de votare, şi-au exprimat opţiunile 1.419 turişti care au votat pe listele suplimentare.

În cele 102 localităţi ale judeţului Prahova sunt aşteptaţi la vot 677.829 alegători. În acest judeţ au fost amenajate 622 secţiide votare, dintre care 157 în municipiul Ploieşti şi 23 în municipiul Câmpina.

Potrivit BEC, prezenţa la vot, în judeţul Prahova, la scrutinul de duminică, era, la ora 16.00, de 37,80 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici