ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II. Preşedintele Traian Băsescu: Am votat împotriva instaurării unui regim discreţionar - FOTO

Preşedintele Traian Băsescu a votat la Colegiul ”Xenopol” din Capitală, afirmând că a votat ”împotriva instaurării unui regim discreţionar” şi făcând apel către ”cei care au fost numiţi băsişti” să iasă la vot şi ”să le arate celor care i-au dispreţuit că ei contează”.

738 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II. Preşedintele Traian Băsescu: Am votat împotriva instaurării unui regim discreţionar - FOTO

ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II. Preşedintele Traian Băsescu: Am votat împotriva instaurării unui regim discreţionar (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a votat, în jurul orei 10.30, la Colegiul ”Xenopol” din Capitală, unde a venit împreună cu soţia sa.

”În primul rând, prin votul pe care l-am dat acum simt că încep să scap de o greutate din spate. Se va transfera către altcineva responsabilitatea pentru România. În al doilea rând, am votat împotriva instaurării unui regim discreţionar şi acest lucru sper să îl facă şi toţi aceia care au fost umiliţi câţiva ani, fiind numiţi băsişti. Şi fac din un apel la aceştia să vină la vot astăzi, indiferent că sunt în ţară sau în străinatate, şi să le arate celor care i-au dispreţuit că ei contează şi nu vor lăsa să se instaleze în România o putere discreţionară”, a spus preşedintele.

La ieşirea din secţia de votare, o femeie i-a transmis preşedintelui că ”e păcat” că îşi termină mandatul.

”Nu ştiu dacă e păcat, să mai vină şi alţii”, a răspuns preşedintele, râzând.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi va vizita din nou nepoţelul născut vineri, Băsescu a spus că va merge în cursul zilei la maternitate. 

Despre obiceiul său de a merge la cumpărături la supermarket în ziua votului, şeful statului a spus: ”Nu, că nu mai sunt eu în alegeri”.

La secţia de votare, şeful statului a fost întâmpinat, ca şi la primul tur de scrutin, de câteva zeci de persoane - simpatizanţi, dar şi oponenţi. Simpatizanţii au început să strige ”Băsescu!”, în timp ce grupul celălalt a scandat ”Băsescu la puşcărie”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici