Alegeri PSD Ilfov. Dragnea, nou atac la Iohannis: Am constatat că îi e lene şi să vorbească / Replică pentru Ponta: Să nu vorbească de funie în casa spânzuratului | VIDEO

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Snagov, că a constatat că preşedintelui Klaus Iohannis îi e lene şi să vorbească, reacţie la faptul că şeful statului s-a oprit de mai multe ori în timpul discursului de la Summitul PPE pentru a-şi recupera vocea.

1720 afișări
Imaginea articolului Alegeri PSD Ilfov. Dragnea, nou atac la Iohannis: Am constatat că îi e lene şi să vorbească / Replică pentru Ponta: Să nu vorbească de funie în casa spânzuratului  | VIDEO

Dragnea, nou atac la Iohannis: Am constatat că îi e lene şi să vorbească

„Ieri, preşedintele, care se îneacă şi îi e lene să şi vorbeacă, a semnat bugetul Românei. Nu ştiu cum a reuşit ieri să îl semneze, să iei un stilou- durează mult. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii beneficiau de alocaţii mai mari, primarii lucrau pe programe finanţate pe acest buget, programele din sănătate ar fi început să funcţioneze", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la Summitul PPE de sâmbătă de la Bucureşti, s-a oprit tîn timpul discursului de câteva ori pentru că şi-a pierdut vocea.

Şeful statului a atacat la rândul său PSD pentru faptul că folosete patriotimsul de faţadă.

În privinţa criticilor aduse de Klaus Iohannis privind retorica patriotică a social-democraţilor, Liviu Dragnea a subliniat că PSD invocă patriotismul deoarece este un lucru care deranjează, la schimb fiind politicieni care nu vor să îşi deranjeze liderii de la Bruxelles şi care să înjure România atunci când asta fac alţii.

„Cei care merg la Bruxelles din partea noastră trebuie să aibă obiective patriotice 100% si am ales să vorbesc despre patriotism pentru că deranjează. Nu se mai vorbeşte de ani buni de patriotism. De ce? În nicio ţară din Europa cei care conduc nu se gândesc la alţii, pentru că aşa e firesc. Numai nouă ni se spune, ce este mai rău este că ne spun şi unii români care nu duc o bătălie pentru ţară, ba dimpotrivă când înjură cineva România, hop şi ei", a declarat Liviu Dragnea, la Snagov.

"Colegii noştri tebuie să aibă curaj şi obiectivele unui patriot român. Nu putem accepta să aibă drepturi mai mici şi obligaţii mai mari. Să lupte pentru programe care sprijină România, pentru ca România să fie respectată în UE, pentru că şi noi respectăm", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a atacat, la Snagov, candidaţii la europarlamentare ale celorlalte formaţiuni. "Aţi simţit vreodată că vibrează, că ard pentru ţara lor? Nu! Ţara lor nu e interesantă, ci cum să se gudure mai bine pe lângă şefii lor de la Bruxelle. Să nu fie interpretaţi că cer prea mult pentru ţara asta. Românii trebuie să aleagă între nişte români patrioţi care au curaj să ceară, cum e Victor Negrescu, sau cei care nu se vor bate niciodată pentru asta vrem să trimitem la Bruxelles ură, venin, ipotricie sau un grup de oameni de care să fim siguri că fac tot ce e posibil? Asta cred că trebuie să le spunem".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă la summitul PPE că PSD a îmbrăcat haina patriotismului de faţadă, iar maxima ipocrizie e să ataci instituţiile europene care critică derapajele, dar să ceri votul oamenilor pentru a trimite aleşi în aceste instituţii.

Mesajul adresat lui Ponta

Liviu Dragnea i-a transmis sâmbătă lui Victor Ponta „să nu vorbească de funie în casa spânzuratului" când spune de plângeri penale la adresa premierului Viorica Dăncilă cu privire la constituirea Fondului Suveran de Investiţii.

„Mă uitam la Ponta cum urla că îi face plângere lui Dăncilă. Să nu vorbească de funie în casa spânzuratului de plângerile penale", a declarat Liviu Dragnea, la Snagov.

Reacţia vine după ce liderul Pro România,Victor Ponta, a anunţat recent că formaţiunea pe care o conduce îi va ataca în instanţă pe toţi cei care vor semna actul normativ prin care se înfiinţează Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

„Îmi pare rău că trebuie să îi fac lui Dăncilă sau lui Teodorovici, că-s fraieri că semnează. Eu ştiu că pe ei îi pune… Dar Dragnea, Vâlcov or să spună că nu ştiu, că Guvernul a decis. Sperăm să salvăm ce se mai poate salva din respectivele companii”, a spus Ponta.

Capitalul social iniţial, subscris al Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va fi în valoare de 19,11 miliarde de lei, arată un proiect de Hotărâre de Guvern.

În prezent 28 de societăţi ale căror pachete de acţiuni constituie aport în natură la capitalul social iniţial al FSDI.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici