Alegerile intermediare din Georgia pentru Senat - turul 2

După ce niciun candidat nu a obţinut majoritatea în urma scrutinului de pe 8 noiembrie, pe 6 decembrie se va desfăşura al doilea scrutin în Georgia. Candidaţii, ambii de culoare, luptă pentru funcţia de senator ce va reprezenta statul în Congres.

339 afișări
Imaginea articolului Alegerile intermediare din Georgia pentru Senat - turul 2

Sursa Foto - Senate.gov

Sondajul recent al CNN privind al doilea scrutin pentru poziţia de senator din Georgia a arătat că democratul Raphael Warnock îl conduce  pe rivalul republican Herschel Walker.  

Potrivit sondajului, aproape jumătate dintre cei care l-au susţinut pe Walker (47%) au spus că votul lor se referă mai mult la opoziţia faţă de Warnock decât la sprijinul pentru candidatul lor. 52% au spus că votul lor a fost mai mult pentru a-l susţine pe Walker.

Susţinătorii lui Warnock au afirmat în linii mari că votează pentru a-şi susţine candidatul (83%), mai degrabă decât pentru a se opune lui Walker (17%).

Această diferenţă, sugerează sondajul, ar putea fi un factor în creşterea prezenţei la vot. 

Al doilea tur dintre Warnock şi Walker este singura cursă electorală ce va fi afişată pe buletinul de vot, deci este de aşteptat ca alegătorii să vină în număr mare să-şi susţină candidatul pentruSenat. 

Warnock, din 20 ianuarie 2021,  este primul afro-american care a reprezentat Georgia în Senat, primul senator american democrat de culoare ales în sud şi primul democrat de culoare care a fost ales în Senat într-un fost stat membru al Confederaţiei pe durata Războiului de Secesiune dintre anii 1860-1865. 

Fostul fotbalist Herschel Walker, care a fost susţinut de fostul preşedinte Donald Trump şi de liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell , a câştigat nominalizarea republicană cu 68% din voturi.

Acestea sunt primele alegeri pentru Senatul SUA din istoria Georgiei  în care ambii nominalizaţi majori ai partidelor sunt afro-americani. 

Indiferent care va fi rezultatul, Partidul Democrat va menţine controlul asupra Senatului, având 48 de senatori democraţi, doi senatori independenţi care susţin politicile progresiste + votul decisiv al vicepreşedintelui Kamala Harris care este democrată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici