Alexandru Mazăre: Dosarul DNA în care sunt învinuit este sută la sută politic

Senatorul PSD Alexandru Mazăre a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că dosarul în care este învinuit de DNA de trafic de influenţă politică pe lângă senatorul Cătălin Voicu este bazat pe o simplă discuţie politică, substratul învinuirii fiind în totalitate politic.

70 afișări
Imaginea articolului Alexandru Mazăre: Dosarul DNA în care sunt învinuit este sută la sută politic

Alexandru Mazăre: Dosarul DNA în care sunt învinuit este sută la sută politic

Mazăre a precizat că s-a prezentat împreună cu avocatul său la DNA, unde i s-a pus în vedere că este învinuit că ar fi cumpărat influenţă politică pe lângă senatorul PSD Cătălin Voicu.

El a adăugat că nu a avut acces la dosarul DNA şi nici nu i s-au prezentat probele.

"Sunt acuzat că aş fi intervenit şi aş fi cumpărat influenţă pe lângă domnul senator Cătălin Voicu, prin oferirea de sprijin politic. Adică o discuţie pe care am avut-o cu domnul senator Voicu, ca doi senatori PSD, partid de opoziţie la ora aceea, este interpretată de DNA ca probă în acuzarea mea. La momentul respectiv, când am avut discuţia cu senatorul Voicu, în octombrie, noiembrie 2009, când eram în opoziţie, nu se punea problema unui guvern, nu exista posibilitatea iminentă ca domnul Voicu să ajungă ministru", a declarat Mazăre.

Senatorul PSD a precizat că învinuirea adusă de DNA este că ar fi întervenit pe lângă Cătălin Voicu într-un dosar pe care fratele lui, Radu Mazăre, îl deschisese la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin plângere penală împotriva procurorului care îl ancheta.

"Probabil că au interceptat discuţia dintre mine şi domnul senator Voicu. Procurorii DNA nu au dorit să ne dea în niciun fel acces la dosar. În aceste condiţii este limpede că este un dosar sută la sută politic, fundamentul acuzaţiei fiind o discuţie politică între doi senatori. Nu au existat bani sau alte foloase patrimoniale, ci doar o discuţie politică, aşa cum sunt zeci în fiecare zi la Senat. Adică, o discuţie politică între doi senatori este interpretată de DNA ca fiind cumpărare de influenţă", a afirmat Alexandru Mazăre.

Senatorul PSD Alexandru Mazăre a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat Cătălin Voicu, potrivit unor surse judiciare.

Alexandru Mazăre, fratele primarului Radu Mazăre, ar fi intervenit pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar penal privind mai mulţi funcţionari ai Primăriei Constanţa, deferiţi justiţiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Funcţionarii au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea, în primă instanţă, însă la Curtea de Apel Constanţa aceştia au fost achitaţi, potrivit surselor judiciare citate.

În acest context, Alexandru Mazăre ar fi intervenit pe lângă senatorul PSD Cătălin Voicu, pentru obţinerea soluţiei favorabile angajaţilor primăriei constănţene.

Între timp, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea funcţionarilor publici de la Primăria Constanţa, fiind casată decizia de achitare aplicată de Curtea de Apel Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici