Alianţa pentru o Românie Curată: Dezbatere între Traian Băsescu şi Alina Mungiu Pippidi, sâmbătă

Preşedintele Traian Băsescu va participa, sâmbătă, la o dezbatere cu preşedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, la Palatul Cotroceni, pe teme precum Roşia Montană, dezamăgirea tinerilor din stradă, referendumul pentru demiterea preşedintelui, din vara anului trecut precum şi anticorupţia.

510 afișări
Imaginea articolului Alianţa pentru o Românie Curată: Dezbatere între Traian Băsescu şi Alina Mungiu Pippidi, sâmbătă

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Alianţei pentru o Românie Curată, dezbaterea va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00 la ora 20.30, la Palatul Cotroceni, Sala de Teatru, moderator al dezbaterii fiind jurnalistul Luca Niculescu.

În sală va fi permis accesul presei, jurnaliştii putând de să adreseze şi întrebări, precum şi al reprezentanţilor societăţii civile şi al consilierilor preşedintelui.

Potrivit anunţului menţionat, întâlnirea a rezultat în urma declaraţiilor recente ale şefului statului, la ProTv, referitoare la posibilitatea ca din manifestaţiile din Piaţa Universităţii împotriva proiectului minier de la Roşia Montană să se nască un partid, aşa cum a propus Alina Mungiu Pippidi, că aceasta ar putea fi bună de prim-ministru.

Preşedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, a răspuns printr-o invitaţie la o dezbatere televizată, în direct şi la o oră de vîrf, precizează sursa citată.

La anunţul privind organizarea acestei dezbateri, postat pe site-ul Alianţei pentru o Românie Curată, a fost ataşat şi textul scrisorii de confirmare din partea Administraţiei Prezidenţiale, semnate de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Întrebat, duminică, la Pro TV, despre posibilitatea ca această mişcare de protest să ducă la apariţia unei noi forţe politice, Băsescu a spus că ea ar fi "binevenită".

"Eu înţeleg că domna Mungiu Pipidi este un factor de stimulare a mişcărilor. Cred că ar fi un foarte bun ministru al Economiei sau ministru al Finanţelor, să ia decizii, sau prim-ministru. Nicidecum nu este o ironie, este o convingere, pentru că înţeleg că dânsa a făcut programele de guvernare, de modernizare a statului. Eu nu am primit de la dânsa un astfel de program. Poate că ştie mult mai multe decât noi. Este timpul să se iasă din demagogie. Cei care cred că ştiu mai bine să intre în politică, iar dacă de acolo iese un partid curat, el este binevenit pe scena politică", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici