Alianţa PSD-PNL-PC, aprobată prin vot

Membrii Consiliului Naţional al Partidului Conservator au aprobat, sâmbătă, prin vot, la Parlament, constituirea alianţei.

256 afișări
Imaginea articolului Alianţa PSD-PNL-PC, aprobată prin vot

Alianţa PSD-PNL-PC, aprobată prin vot (Imagine: Montaj Foto)

Consiliul Naţional al PC a aprobat alianţa cu 388 de voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi 14 "abţineri".

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a propus, sâmbătă, conducerii partidului, încheierea alianţei cu PNL şi PSD, "pas necesar pentru România", menţionând că va retrage partidul din alianţă dacă se încalcă anumite principii şi că cei care nu cred în construcţie trebuie să treacă de interesul personal.

Consiliul Naţional al PC s-a întrunit, sâmbătă, pentru a decide dacă va valida alianţa cu PSD.

În deschiderea şedinţei, participanţii au vizionat un film care reamintea poziţia PC, din punct de vedere doctrinar, ca partid de centru-dreapta şi propunerea făcută de liderul PC Dan Voiculescu, la începutul anului 2010, pentru crearea alianţei dintre PC, PNL şi PSD.

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat constituirea alianţei cu PSD

Delegaţia Permanentă s-a pronunţat prin vot, înregistrându-se doar un vot "împotrivă" şi opt "abţineri".

După anunţarea rezultatului, Victor Ponta a intrat în sala de la Parlament unde s-a desfăşurat şedinţa, fiind primit cu aplauze.

El s-a aşezat la prezidiu, alături de Crin Antonescu, şi a salutat rezultatul votului.

Ponta a remarcat că s-a înregistrat doar un vot "împotrivă".

"La noi, la PSD, este mai dictatură, s-au înregistrat două voturi împotrivă", a spus Ponta, râzând, afirmaţia sa fiind aplaudată de cei prezenţi.

El a spus că dacă s-ar gândi, în acest moment, la cât de dificilă va fi implementarea alianţei în teritoriu, şi-ar pierde somnul.

Ponta mai vorbit şi despre interesul naţional, menţionând că Traian Băsescu şi PDL trebuie să piardă puterea.

La rândul său, Crin Antonescu a declarat că speră ca, pe viitor, liberalii şi social-democraţii să poată dormi liniştiţi pentru că au făcut bine ţării, iar adversarii să nu poată dormi ştiind că pierd puterea.

Antonescu i-a cerut lui Ponta să declare închise lucrările Delegaţiei Permanente a PNL, dar acesta a refuzat, râzând: "Nu vreau să declar nimic închis sau deschis la PNL, este treaba dumneavoastră".

În final, el a precizat că alături de liberali a mai fost doar în Piaţa Universităţii, la începutul anilor '90.

Consiliul Naţional al PSD a aprobat realizarea alianţei cu ACD

Membrii Consiliului Naţional al PSD au validat, sâmbătă, cu un singur vot împotrivă, semnarea protocolului cu ACD pentru constituirea Uniunii Social Liberale.

După votul din Consiliul Naţional, Victor Ponta şi Crin Antonescu urmează să semneze, în calitate de co-preşedinţi ai Uniunii Social Liberale, documentele oficiale, la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici