Alianţa USR-PLUS va discuta cu PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale

Liderii Alianţei USR-PLUS vor discuta cu reprezentanţii PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale de anul acesta, a anunţat, luni, deputatul Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al Alianţei.

284 afișări
Imaginea articolului Alianţa USR-PLUS va discuta cu PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale

Alianţa USR-PLUS va discuta cu PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale

"Vom avea discuţii şi cu PNL", a răspuns Ionuţ Moşteanu, întrebat dacă USR-PLUS a discutat cu partidele de dreapta pentru a desemna un candidat comun la alegerile locale.

Moise Guran este unul dintre personalităţile publice care se va implica în activitatea politică a Alianţei USR-PLUS, potrivit liderului USR Dan Barna.

"Sunt discuţii deschise cu Moise Guran şi cu alte persoane din spaţiul public pentru a veni în acest proiect al Alianţei", a declarat Barna.

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, desemnat coordonator tehnic al Alianţei politice, a explicat deciziile luate în cadrul şedinţei Birourilor Naţionale ale celor două partide. Deciziile au vizat procesul de desemnare a candidaţilor comuni în ţară şi comunicarea celor două formaţiuni politice în privinţa guvernării actuale.

"Astăzi am avut o decizie în privinţa operaţionalizării echipei executive a Alianţei. Două obiective foarte clare pe care le-am trasat de azi. Primul este acela al unei echipe tehnice care să ajute filialele locale în perioada următoare să se îndrepte către decizii şi acorduri în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor comuni ai Alianţei pentru pregătirea alegerilor locale. Al doilea obiectiv, vrem să începem să pregătim guvernarea şi pentru aceasta vom încerca la nivelul echipei executive o aliniere pe partea programelor politice. Avem deja o comisie comună a politicilor publice. Vom creşte ritmul în această comisie. Vom pune împreună şi o echipă executivă de comunicatori, de vectori de imagine care să intre într-o logică de opoziţie activă, pozitivă la actuala guvernare cu soluţii de politici publice pe toate subiectele", a explicat Tudorache.

Dacian Cioloş a declarat, duminică, referitor la faptul că PNL vrea candidat propriu la Primăria Capitalei, că liberalii ar trebui să îşi amintească că au pierdut alegerile la Bucureşti, în vara anului 2016, pentru că nu a existat un candidat comun al Opoziţiei la PMB. Liderul PLUS le-a propus liberalilor, cât şi PMP să decidă un candidat comun la Primăria Capitalei pe baza de primaries.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample şi în urma unei testări a potenţialilor membri eligibili pentru poziţie.

Nicuşor Dan este candidat independent susţinut de USR Bucureşti la Primăria Capitalei.

Şi Gabriela Firea a anunţat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Theodor Paleologu va candida la PMB din partea PMP, însă a spus că îl va susţine pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici