Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, critică desfăşurare congresului PNL: „Nu poţi permite conferinţe cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole e 1.000”

Fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, spune că nu pot fi permise conferinţe în spaţii închise cu 5.000 de oameni, în contextul în care limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000 de persoane.

432 afișări
Imaginea articolului Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, critică desfăşurare congresului PNL: „Nu poţi permite conferinţe cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole e 1.000”

Alin Stoica, critici privind desfăşurare congresului PNL: „Nu poţi permite conferinţe cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole e 1.000”

„Dl Cîţu, încurajat de dl. Preşedinte, spune că nu face congres, ci spectacol, piesă de teatru sau concert... Este o interpretare total fantezistă a legii, dincolo de limita bunului simţ”, a scris miercuri pe Facebook fostul prefect al Capitalei.

Acesta susţine că „potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1000 iar limita pentru proteste este de 100 de persoane”.

Alin Stoica spune că în aceste fel autorităţile subminează conformarea.

„De ce este această atitudine dăunătoare? Pentru că autorităţile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac. Iar concret, că mijloacele de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor nu sunt serioase, ele se aplică doar când ne convin, dar atunci când ele nu ne permit să facem ce vrem, le dăm deoparte. Şi apoi ne întrebăm de ce politicul are cea mai scăzută încredere? Păi pentru că e un teatru ieftin şi prost în cele mai multe instanţe. Probabil de aceea consideră şi PNL că pot uza de acea prevedere cu spectacolele...”, a mai scris Stoica pe reţeaua de socializare.

Congresul PNL va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă, cu certificat verde şi centre de testare, spune Florin Cîţu: „Oricine încearcă să amâne acest congres nu va avea nicio şansă”.

„Nu este un spaţiu cam mic (Romexpo - n.r.). Sunt 15.000 de metri pătraţi. Vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Va fi cu certificat verde, vor fi şi centre de testare, deci vor fi condiţii regulamentare”, spune Florin Cîţu.

El afirmă că secretariatul PNL a cerut o recomandare de la CNSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici