Alin Trăşculescu, schimbat de la şefia PDL Vrancea, dar rămâne membru al partidului până la arestare

Deputatul PDL Alin Trăşculescu va fi schimbat, luni, din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PDL Vrancea, a anunţat preşedintele partidului, Vasile Blaga, arătând că încetează susţinerea politică a PDL pentru deputatul Trăşculescu, dar că acesta rămâne pe listele parlamentare pentru un nou mandat.

290 afișări
Imaginea articolului Alin Trăşculescu, schimbat de la şefia PDL Vrancea, dar rămâne membru al partidului până la arestare

Alin Trăşculescu (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Blaga a arătat că de pe listele parlamentare nu mai poate fi retras nimeni, menţionând că au fost cazuri când au fost aleşi primari decedaţi.

Vasile Blaga a mai spus că de duminică a dat dispoziţie liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, ca deputaţii democrat-liberali să fie prezenţi în Bucureşti şi să voteze în Comisia juridică a Camerei şi în plen solicitarea procurorului general de ridicare a imunităţii deputatului Trăşculescu.

Preşedintele PDL a precizat că Trăşculescu rămâne membru al partidului până când va fi eventual arestat.

"În momentul în care se va prezenta în faţa instanţei şi va fi arestat, pe loc îl vom da afară din partid", a spus Vasile Blaga.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Trăşculescu, reţinut de procurorii anticorupţie, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu. Instanţa supremă urmează să decidă dacă emite pe numele lui Calotă un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, la solicitarea procurorilor DNA.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici