Alina Gorghiu, despre acuzaţiile de plagiat aduse rectorului Universităţii de Vest, care deschide lista liberalilor pentru Senat: Dacă a plagiat, PNL se desparte de el

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că dacă acuzaţiile de plagiat care i se aduc rectorului Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, care deschide lista PNL pentru Senat la Timiş, se dovedesc adevărate, drumul PNL se desparte de acesta, afirmând că instituţiile abilitate vor decide.

519 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, despre acuzaţiile de plagiat aduse rectorului Universităţii de Vest, care deschide lista liberalilor pentru Senat: Dacă a plagiat, PNL se desparte de el

Alina Gorghiu, despre acuzaţiile de plagiat aduse rectorului Universităţii de Vest, care deschide lista liberalilor pentru Senat: Dacă a plagiat, PNL se desparte de el

"Da, dacă se dovedeşte că a plagiat, drumul PNL de drumul domnului Pirtea se vor despărţi. Dar în acest moment nu vorbim despre o hotărâre sau un lucru dovedit. Cred, însă, că în acest moment vorbim despre o anchetă jurnalistică că instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba mai departe. Să nu nu uităm totuşi că este ultima săptămână de campanie electorală, motiv pentru care eu aş trata ca un subiect sensibil şi echilibrat (aceste acuzaţii de plagiat-n.r.)”", a declarat preşedintele PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă rectorul Universităţii de Vest, Marilen Gabriel Pirtea, ar trebui să se retragă din viaţa politică, în contextul acuzaţiilor de plagiat care i se aduc.

Gorghiu a afirmat că dacă la un moment dat criteriile de integritate sunt încălcate de un liberal, PNL se separă de acel membru.

Întrebată dacă ia în calcul posibilitatea ca Pirtea să se retragă de pe listă pentru a nu afecta imaginea PNL în ultima săptămână de campanie, Gorghiu a afirmat că, Marilen Pirtea "va da toate declaraţiile pe acest subiect", afirmând că, PNL nu se poate pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei lui Pirtea.

"Răspunsul meu este aceleaşi eu, PNL şi domnul Robu nu suntem în măsură să dăm verdicte nici în materie penală, civilă, nici de plagiat, suntem într-un stat de drept şi cred că singura decizie este cea a unor instituţii abilitate de statul român", a adăugat Gorghiu.

Preşedintele PNL a respins acuzaţiile potrivit cărora în cazul plagiatului lui Victor Ponta avea o poziţie mai tranşantă.

La rândul său, liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, a afirmat că dacă acuzaţiile care i se aduc lui Pirtea se vor dovedi reale, acesta va trebui să se retragă din Parlament.

"Dacă se confirmă acuzele va trebui să se retragă din Parlament că, evident, va fi ales. Acum nu putem, pe baza unui articol apărut în ziar, să îi cerem să se retragă de pe lista de candidaţi. Lucrurile vor fi duse mai departe, dânsul are dreptul la apărare, va da explicaţiile de rigoare şi lucrurile se vor clarifica. Noi avem încredere în domnul Pirtea că dacă nu am fi avut nu l-am fi propus să fie candidat pe prima poziţie. Noi am propus rectorul unei univestităţi prestigioase", a spus Nicolae Robu.

O anchetă jurnalistică arată că mai multe articole ştiinţifice semnate de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, prezintă "mari suspiciuni de plagiat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici