Alina Gorghiu, despre apelul lui Tăriceanu: Să ceară ca politicienii să nu plătească taxe, să nu stea la cozi/ Cum comentează refuzul Denisei Rifai

Alina Gorghiu a declarat, referitor la apelul lui Călin Popescu Tăriceanu ca aleşii să refuze să se mai pronunţe asupra solicitărilor DNA, că politicienii nu trebuie să fie mai presus de lege şi că Tăriceanu ar putea foarte bine să propună şi ca aceştia să nu mai stea la cozi sau să plătească taxe.

2175 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, despre apelul lui Tăriceanu: Să ceară ca politicienii să nu plătească taxe, să nu stea la cozi/ Cum comentează refuzul Denisei Rifai

Preşeintele PNL, Alina Gorghiu, despre apelul lui Tăriceanu: Să ceară ca politicienii să nu plătească taxe, să nu stea la cozi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

”Spune un om politic de mare anvergură, astăzi, să se oprească DNA, să nu mai vină cu cereri deloc în Parlament. De ce doar politicienii sunt deasupra legii? Să vină cu un moratoriu… De mâine să nu mai plătească politicienii taxe şi impozite până se termină campania, să nu mai stea nimeni la cozi, să nu mai stăm la cozi la magazine, să luăm de pe rafturi direct. Mă iertaţi!”, a declarat, duminică seara, Alina Gorghiu, la Antena 3, comentând apelul lansat duminică seara de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu către aleşi să refuze să se mai pronunţe asupra solicitărilor DNA.

Gorghiu a mai spus că, dacă Tăriceanu tot invocă "abuzuri" ale Justiţiei, responsabilitatea revine PSD şi ALDE care au avut majoritatea în Parlament şi premierul dat nu au adus nicio îmbunătăţire cadrului legislativ.

”Dl. Tăriceanu care se bate cu pumnul în piept de un an, de când are o situaţie personală, că oamenii politici sunt prigoniţi, că nu mai e cazul să fie abuz faţă de parlamentari ALDE – PSD, acest domn Tăriceanu a fost şef al Senatului cu o majoritate reconfortantă, cu o majoritate care putea schimba orice dorea în ţara asta, cu un prim-ministru care era în acea majoritate, cu absolut orice fel de ingredient necesar eliminării acelor abuzuri”, a argumentat Gorghiu, adăugând că în programul de guvernare al PNL este reglementată şi răspunderea magistraţilor.

Pe de altă parte, liderul PNL a mai spus că va merge la audiere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Turceni-Rovinari atunci când va primi citaţia şi a precizat că în perioada în care au avut loc fapte pentru care sunt urmărirţi penal Dan Şova şi Victor Ponta nu activa în firma de avocatură, aşa cum atestă documentele de la Baroul Bucureşti.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică seara, un apel către parlamentari să refuze a se mai pronunţa până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA, susţinând că dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu reprezintă nicio urgenţă.

Gorghiu: Respectăm decizia lui Denise Rifai. Îmi pare rău că a fost ţinta unor atacuri

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat duminică seara că respectă decizia Denisei Rifai de a nu candida pe listele PNL, adăugând însă că între o greşeală făcută într-o emisiune de televiziune şi o condamnare definitivă, între un jurnalist incisiv şi un corupt alege jurnalistul.

"Am constatat un lucru şi să ştiţi că-mi pare rău că fost ţinta unor atacuri venite în principal de la colegi de breaslă. E un jurnalist incisiv, dar între un jurnalist pe care unii îl consideră incisiv şi un om corupt prefer să propun pe liste acel jurnalist incisiv. A luat o decizie pe care o consideră corectă şi pe care o respectăm cu toţii, evident, dar să ştiţi că dacă vrem să schimbăm un pic clasa asta politică o să ne adresăm unor tineri", a spus Gorghiu, la Antena 3.

Întrebată în legătură cu "prostiile" pe care le-a spus moderatoarea TV Denise Rifai de-a lungul timpului şi care au stat la baza criticilor, Gorghiu a răspuns: "Tinerii spun şi prostii, fac şi greşeli. Dacă dvs. consideraţi că o greşeală într-o emisiune cântăreşte mai mult decât o condamnare definitivă eu consider că nici pe departe".

Moderatoarea TV Denise Rifai a declinat sâmbătă oferta făcută de preşedintele PNL, Alina Gorghiu, de a candida la alegerile parlamentare.

”După aproape o săptamână în care am reflectat la invitaţia Alinei Gorghiu de a candida la alegerile parlamentare pe listele PNL şi urmărind (cu amărăciune la început, dar cu mult amuzament pe final ;-)) jignirile şi chiar disperarea unor colegi din presă, dar şi atacurile unor politicieni la adresa mea (câţiva, chiar din partidul Alinei ...), stârnite toate de posibila mea candidatură, cred că este de datoria mea să-i mulţumesc public încă o dată Alinei Gorghiu pt invitaţie, dar şi să anunţ public decizia pe care am luat-o: aleg să fac politică, dar tot ca până acum, în numele telespectatorilor mei, a celor care-mi apreciază munca şi implicarea de zi cu zi; le mulţumesc lor încă o dată pentru sprijin, pentru gândul bun şi pentru urările minunate pe care le am tot primit în această săptămână! Îmi iubesc meseria, aleg deci tot Realitatea TV”, a scris sâmbătă Denise Rifai pe contul său de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici