Alina Gorghiu, despre moţiunea de cenzură depusă de PNL: Majoritatea se va destrăma deoarece bătălia finală nu va fi câştigată de Dragnea

Senatorul Alina Gorghiu spune despre moţiunea de cenzură a PNL că a fost singura pârghie de a scăpa România ”de cea mai slabă guvernare de după ’89 încoace”. Poate nu la această moţiune, dar majoritatea se va destrăma, deoarece bătălia finală nu va fi câştigată de Dragnea, a adăugat senatorul.

217 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, despre moţiunea de cenzură depusă de PNL: Majoritatea se va destrăma deoarece bătălia finală nu va fi câştigată de Dragnea

Alina Gorghiu, despre moţiunea de cenzură depusă de PNL: Majoritatea se va destrăma deoarece bătălia finală nu va fi câştigată de Dragnea

Senatorul Alina Gorghiu, a declarat, joi, la Timişoara, în cadrul conferinţei de presă, cu referire la moţiunea de cenzură intitulată “Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională”, că este foarte important semnalul dat de către partidele care se opun majorităţii PSD-ALDE.

“Moţiunea de cenzură a fost depusă ieri, astăzi s-a stabilit calendarul privitor la moţiunea de cenzură, luni va fi citirea moţiunii de cenzură, miercuri, începând cu ora 14.00, va începe dezbaterea pe moţiunea de cenzură, pentru că Guvernul Dragnea-Dăncilă a ieşit din garanţia normală de şase luni a unui Guvern PSD, aşa cum ne-a obişnuit domnul Dragnea. Moţiunea de cenzură a opoziţiei depusă ieri are titlul <Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională>. Este foarte important semnalul dat de către toate partidele care se opun majorităţii PSD-ALDE, pentru că cel puţin pentru mulţi ca mine, este semnalul că opoziţia este în curs de unificare şi solidarizare. Pe de altă parte, cred că această majoritate, chiar dacă poate nu la această moţiune de cenzură, dar într-un termen cât se poate de scurt, se va destrăma, asta pentru că bătălia finală pe care o duc domniile lor nu va fi câştigată de către domnul Dragnea, ci va fi câştigată de către sistemul judiciar”, a afirmat Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul PNL a precizat că, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi votată, garantează că viitorul prim-ministru nu va mai fi de la majoritatea PSD-ALDE.

“Moţiunea de cenzură, în opinia PNL, este singura pârghie legală, constituţională şi corectă pentru a scăpa România de cea mai slabă guvernare de după ‘89 încoace. Chiar dacă în acest moment cifrele nu arată cel mai optimist, sunt 152-155 de semnături şi diferenţa este de 80 de voturi până la a putea spune că este un succes al moţiunii, vreau să ştiţi un lucru: că întotdeauna la o moţiune de cenzură pentru rezultat vor conta ultimele ore de discuţii şi ultimele momente de dinaintea moţiunii. Aşa a fost de fiecare dată când a avut succes o moţiune de cenzură, iar dinamica evenimentelor pe care le trăim este una destul de mare. După moţiune, dacă aceasta va fi votată, vă garantez un singur lucru: că viitorul prim-ministru nu va mai fi de la majoritatea PSD-ALDE. Opoziţia va trebui să prezinte de data aceasta un singur candidar la postul de prim-ministru şi eu cred că va avea cu siguranţă maturitatea să facă acest lucru”, a declarat Alina Gorghiu.

Fostul preşedinte al PNL a afirmat că moţiunea de cenzură depusă reprezintă un document complex, “un document politic care poate sta la baza schimbării unui Guvern”, pentru că sunt abordate toate domeniile, printre care fiscalitate, economie, justiţie sau administraţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici