Alina Gorghiu, despre voucherele de vacanţă: Salariat e şi cel din sistemul bugetar, dar şi cel din privat

Salariat este şi cel care lucrează în sistemul bugetar, dar şi cel care îşi desfăşoară activitatea în sistemul privat, afirmă Alina Gorghiu, în cadrul dezbaterii privind Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat.

1084 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, despre voucherele de vacanţă: Salariat e şi cel din sistemul bugetar, dar şi cel din privat

Alina Gorghiu, Facebook

„Dezbaterea va avea o cuprindere mai mare - aceea de arăta că Parlamentul are voinţa de a elimina inechităţile dintre bugetari şi angajaţii în mediul privat. Se vede voinţă politică în acest sens! În favoarea acestei propuneri au semnat nu mai puţin de 140 de parlamentari!

Este foarte bine că pornim această discuţie de fond de la voucherele de vacanţă: pentru că toată lumea a auzit de ele şi pentru că aceasta a fost o politică publică de succes, cu rezultate bune pentru angajaţi şi pentru turism.

Şi este normal să extindem o măsură care dă rezultate! Salariat este şi cel care lucrează în sistemul bugetar, dar şi cel care îşi desfăşoară activitatea în sistemul privat. Obiectivul urmărit de angajator fie el stat, fie privat - de la fiecare angajat în parte este acelaşi: productivitate la cel mai înalt nivel.

Normal este ca şi sistemul de beneficii să fie echitabil”, spune preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, în cadrul dezbaterii privind Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat, organizată de Comisia pentru antreprenoriat şi turism.

Ea aminteşte că bugetarii, beneficiază, de câţiva ani de vouchere de vacanţă, în prezent de 1.450 de lei pe an, „un bonus care oferă angajatului opţiuni de calitate de petrecere a timpului liber alături de membrii familiei”.

„Proiectul de acum prevede extinderea sistemului voucherelor de vacanţă suportate din bugetul de stat şi la cei 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat, eliminând, aşa cum spuneam, o discrepanţă importantă, între angajaţii din sectorul bugetar şi cei de la privat.

Fără ca angajatorii privaţi să facă un efort propriu! Este o măsură care încurajează încheierea de contracte de muncă şi reduce presiunea fiscală în condiţiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE.

Un element foarte important este faptul că cea mai mare parte din valoarea acestor vouchere de vacanţă, cel puţin două treimi, se va întoarce în economie. (...) Sectorul privat este motorul economiei, el trebuie impulsionat, nu discriminat! Angajaţii din România trebuie să beneficieze de aceleaşi politici publice indiferent de angajato”, încheie Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici