Alina Gorghiu: Nu am niciun fel de intenţie de a candida la congresul PNL

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că nu intenţionează să candideze la congresul PNL, dar va prijini orice echipă care va ţine cont de unele principii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

291 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Nu am niciun fel de intenţie de a candida la congresul PNL

Alina Gorghiu: Nu am niciun fel de intenţie de a candida la congresul PNL (Imagine: Alexandra Pandea / Mediafax Arhiva Foto)

Gorghiu a afirmat că este important ca alegerile interne să aibă loc de jos în sus.

“În 26 ianuarie, o comisie politică va propune Biroului Politic Naţional un calendar pentru desfăşurarea ostilităţilor. Pentru mine este important ca aceste alegeri să aibă loc de jos în sus. Este important pentru legitimitatea celor care vor participa la această convenţie, e important pentru moralul partidului ca fiecare membru, de la prima până la ultima organizaţie, să aibă posibilitatea să-şi exprime opinia cu privire la conducerea partidului, cu privire la direcţia în care PNL trebuie să se îndrepte”, a spus Alina Gorghiu.

Fostul preşedinte al PNL a adăugat că susţine realizarea unui parteneriat cu tehnocraţii, dar şi reunificarea dreptei.

“Cred că n-ar trebui să avem nicio inhibiţie să vorbim în continuare despre un parteneriat cu tehnocraţii, chiar dacă această noţiune a fost cumva pătată în ultima vreme. (...) Cred că este necesar ca cei care vor conduce partidul să-şi asume un proiect politic foarte important, şi anume reunificarea dreptei. Este un proiect pe care categoric îl voi susţine. De asemenea, cei care vor conduce PNL trebuie să limpezească poziţionarea partidului cu privire la teme importante cum sunt Constituţia, mediul de afaceri din România şi tema justiţiei. Sunt subiecte pe care le vom cântări serios în perioada următoare”, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a adăugat că nu are "niciun fel de intenţie de candidatură la acest congres", însă va sprijini orice echipă care va ţine cont de principiile expuse.

"Convenţia Naţională va avea loc aproximativ în luna iunie şi vom avea o conducere legitimă”, a conchis Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici