Alina Gorghiu: PNL se alătură demersului AmCham privind consultările pe legislaţia achiziţiilor publice

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că PNL susţine demersul Camerei de Comerţ Americane din România şi a cerut Guvernului să prelungească perioada consultărilor pentru modificarea legislaţiei achiziţiilor publice.

176 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: PNL se alătură demersului AmCham privind consultările pe legislaţia achiziţiilor publice

Alina Gorghiu (Foto: Razvan Chiritia / Mediafax Foto)

"Revizuirea legislaţiei achiziţiilor publice este o reformă fundamentală: de ea depind cheltuirea eficientă a banilor publici şi eliminarea corupţiei din acest proces, precum şi derularea proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea României. E inadmisibil ca o astfel de reformă să fie adoptată pe şest, în urma unui simulacru de consultări publice în limita a doar zece zile. PNL se alătură demersului societăţii civile şi al Camerei de Comerţ Americane în Romania (AmCham) şi solicită prelungirea perioadei dedicate consultărilor publice", spune Alina Gorghiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Perioada pentru consultări pe tema legislaţiei achiziţiilor publice ar trebui să se desfăşoare pe o perioadă de cel puţin 30 de zile, faţă de cele zece zile anunţate de Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, potrivit AmCham România.

Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice au publicat online, în urmă cu aproximativ o săptămână, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de lege privind achiziţiile publice clasice şi cel privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, comunicând pentru consultări publice un termen de doar zece zile, care expiră la 1 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici