Alina Gorghiu: Predicţia mea este că domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia PSD

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a declarat, joi, la Timişoara, că Liviu Dragnea “nu va prinde finalul de an la şefia PSD”, dar şi că Sorin Grindeanu şi Victor Ponta ar putea fi excluşi din PSD pentru că „au sfidat vârful pantofului domnului Dragnea”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

817 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Predicţia mea este că domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia PSD

Alina Gorghiu: Predicţia mea este că domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia PSD

Alina Gorghiu a comentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PNL Timiş, situaţia din PSD. Fostul preşedinte al PNL a afirmat că există o variantă ca liberalii să “lase” PSD la şedinţa cu moţiunea de cenzură “să se măcelărească, să se devoreze între ei, ceea ce fac de săptămâni întregi”.

De asemenea, senatorul de Timiş consideră că “războiul” din PSD este abia la început şi că suntem într-o “plină criză politică, una extrem de gravă, care afectează profund şi pe termen lung credibilitatea României” şi că răspunderea pentru aceste evenimente „în cascadă, care par să nu se oprească, aparţine integral şi personal lui Liviu Dragnea”.

Alina Gorghiu spune că se aşteaptă ca niciunul dintre miniştrii care şi-au dat demisia să nu se regăsească în viitorul cabinet.

“Să nu se regăsească, pentru că gestul demisiei înseamnă o recunoaştere a incapacităţii manageriale a acestora. Nu raportul sunt nemulţumirile reale ale domnului Dragnea. De când a luat puterea, domnul Dragnea şi colegii săi au o singură obsesie: gândul lor este exclusiv concentrat pe justiţia din România şi pe modificarea legislaţiei, astfel încât să-şi satisfacă interesele”, a declarat Gorghiu.

Fostul preşedinte al PNL a criticat-o şi pe Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, despre care spune că îşi doreşte să fie viitorul premier al României.

“Văd pe cineva foarte vocal în PSD, cineva care sunt sigură că-şi doreşte să fie viitorul prim-ministru al României, o doamnă care vorbeşte rar. Şi anume, vorbesc de doamna Firea şi mă întreb dacă în această şedinţă a CEx-ului n-ar fi fost interesant pentru toţi cei care trăim în Bucureşti, locuim şi suportăm calvarul problemelor din Bucureşti, n-ar fi interesant să vedem un raport şi legat de doamna Firea şi de Primăria Capitalei, un raport de evaluare al programului de guvernare locală pe care şi l-a asumat aceasta. Pentru că veţi vedea că nici măcar 13% din cât a îndeplinit guvernul PSD nu îndeplineşte doamna Firea. După un an de zile, nu după cinci luni, şi atunci vom vedea care este legitimitatea cu care doamna Firea vorbeşte atunci când îşi atacă propriul cabinet”, a afirmat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiş a mai precizat că prevede că Liviu Dragnea, preşedintele PSD, “nu prinde finalul de an la şefia partidului său”.

„Văd criza din PSD ca o şansă pentru acest partid să scape de domnul Dragnea. Faptul că prim-ministrul se manifestă - cred că în premieră - ca om politic şi scoate mizeria de sub preş mă face să cred că există o mică speranţă să scăpăm de domnul Dragnea de pe scena politică”, a mai spus Gorghiu.

Potrivit fostului lider al PNL, mai consideră că urmează “o lună de foc”, pentru că “PSD nu va avea înţelepciunea să tranşeze lucrurile repede” şi crede că s-ar putea realiza o premieră în România, anume ca un fost premier şi un premier să fie excluşi din PSD, cu referire la Victor Ponta şi la Sorin Grindeanu.

“Cred că luna iulie va fi luna în care se finalizează din punct de vedere procedural problema cu cabinetul. Că rămâne acelaşi premier, că va fi un nou premier, că va fi Ponta viitor premier, vom vedea. În privinţa numirii domnului Ponta ca secretar general al Guvernului, cred că este o încercare destul de abilă de rupere a PSD-ului şi este un aliat de conjunctură al premierului. Dar mă bucur că nu îl numeşte la justiţie. Sunt sigură că îl va scoate rău din pepeni pe domnul Dragnea şi cred că vom avea o premieră absolută în România: un actual şi un fost prim-ministru vor fi excluşi din PSD pentru că au sfidat vârful pantofului domnului Dragnea”, a conchis Alina Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici