Ambasadorul britanic, Paul Brummell, despre legile justiţiei: Sper ca recomandările MCV să fie luate în considerare

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat, miercuri, referindu-se la legile justiţiei, că orice ţară îşi poate decide legislaţia potrivit Constituţiei sale, afirmând totodată că legile justiţiei ar trebui să ia în considerare recomandările din raportul MCV.

558 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic, Paul Brummell, despre legile justiţiei: Sper ca recomandările MCV să fie luate în considerare

Ambasadorul britanic, Paul Brummell, despre legile justiţiei: Sper ca recomandările MCV să fie luate în considerare

”Orice ţară decide în ceea ce priveşte legislaţia care este potrivită conform Constituţiei şi procedurilor parlamentare. După părerea mea România a făcut un progres enorm după aderarea la Uniunea Europeană în ceea ce priveşte stabilirea statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei. Şi este foarte important ca modificările noi să ajute acest proces”, a declarat Paul Brummell.

El a menţionat că modificarea legislaţiei privind sistemul judiciar ar trebui să ţină seama de raportul MCV publicat în noiembrie de către Comisia Europeană. ”Există Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Uniunii Europene şi este un mecanism util. Am citit raportul recent şi sper ca recomandările să fie luate în considerare”, a mai spus ambasadorul britanic.

Departamentul de Stat american a dat publicităţii, luni, o declaraţie în care îşi exprimă îngrijorarea faţă preconizatele modificări ale legilor justiţiei.

"Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

"Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei", precizează Departamentul de Stat.

Ambasadorul american Hans Klemm a declarat, marţi, după comunicatul Departamentului de Stat al SUA cu privire la modificările legilor Justiţiei, că acest comunicat nu trebuie să fie o surpriză, deoarece anterior ambasada a exprimat în mod repetat aceeaşi opinie.

"Nu ar trebui să fie o surpriză comunicatul de ieri al Departamentului de Stat. În august, pe 29 august, Ambasada Statelor Unite a emis un comunicat privind propunerile făcute de Ministerul Justiţiei, în săptămânile precedente, pe 23 august şi 25 august, în ceea ce priveşte reforma sectorului justiţiei. Pe 29 august, ambasada (SUA) a dat publicităţii un comunicat în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de propunerile Ministerului Justiţiei. În document nu scria «ambasadorul Klemm sau Ambasada SUA», scria că Statele Unite ale Americii sunt preocupate de statul de drept” Aşadar, ceea ce s-a întâmplat ieri a fost din nou expresia îngrijorării SUA privind pachetul de propuneri, aflate acum în Parlament, care pot duce la anularea progresului uimitor făcut de România până acum", a declarat ambasadorul Hans Klemm, în timpul unei vizite la Drobeta Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici