Ambasadorul danez: Ponta a venit singur la întâlnirea de dimineaţă. Domnul Antonescu mi-a spus că e "puţin bolnav"

Ambasadorul Danemarcei la Bucureşti, Michael Sternberg, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Victor Ponta a venit singur la întâlnirea cu ambasadorii UE, precizând că liderul liberal Crin Antonescu i-a comunicat telefonic că este "puţin bolnav" şi nu poate fi prezent.

1897 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul danez: Ponta a venit singur la întâlnirea de dimineaţă. Domnul Antonescu mi-a spus că e "puţin bolnav"

Michael Sternberg (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Victor Ponta s-a prezentat singur la întrevederea cu noi. A fost o întâlnire internă, organizată la solicitarea sa. Noi am ascultat, am luat notiţe. Întrebaţi-l pe domnul Ponta detalii despre ce ne-a spus, rolul nostru a fost doar de a-l asculta", a declarat Michael Sternberg, ambasadorul Danemarcei la Bucureşti.

Întrebat dacă Victor Ponta nu a fost însoţit şi de Crin Antonescu, ambasadorul a spus că a avut o discuţie cu liderul liberal care l-a informat că este puţin bolnav şi că nu a putut ajunge. "Cu domnul Antonescu am avut o discuţie telefonică. M-a informat că este puţin bolnav şi nu poate veni", a spus el.

La ora 13.00, liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au susţinut împreună o conferinţă de presă.

Revenind la întrevederea cu Victor Ponta, ambasadorul a spus, fără a intra în detalii, că liderul PSD a discutat despre "subiecte legate de UE", informând asupra activităţilor pe care le-a întreprins în PE.

Michael Sternberg a confirmat, răspunzând unei întrebări, că Victor Ponta a spus că numirea lui Cristian Diaconescu la conducerea MAE s-a făcut neconstituţional. "Nu am nicio remarcă. A zis asta, dar nu părea a crede serios acest lucru şi nici nu părea că vrea să dea prea multă importanţă acestui subiect", a spus ambasadorul.

El a adăugat că, în afară de subiecte legate de UE, care au fost predominante, au fost discuţii şi despre "situaţia politică internă şi protestele care au loc". Ambasadorul a insistat că nu doreşte să ofere detalii şi că rolul său, ca şi al celorlalţi ambasadori prezenţi, a fost doar de a asculta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că i-a informat pe ambasadorii statelor UE, cu care s-a întâlnit în cursul dimineţii, că noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a fost numit fără respectarea Constituţiei.

Ponta a spus că la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, organizată de Ambasada Danemarcei, i-a informat pe diplomaţii prezenţi că "vor avea un partener de discuţii un ministru numit neconstituţional".

"Uimirea ambasadorilor era evidentă, pentru că a ocoli Parlamentul este o deviere cu totul şi cu totul anormală în practica europeană", a adăugat el.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie, la ceremonie asistând consilieri prezidenţiali, unii membri ai Guvernului, în frunte cu premierul Emil Boc, dar şi reprezentanţi ai UNPR, precum şi Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici