Ambasadorul Franţei a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei Tehnice Militare, prilej cu care diplomatul francez a ţinut să vorbească în română despre istoria militară comună a celor două ţări.

106 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Franţei a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare

Ambasadorul Franţei a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Ambasadorul a menţionat că, în timpul mandatului său, a dorit să onoreze istoria militară comună a celor două ţări şi, în special, pe caea care le-a legat "în mod strâns" în timpul Primului Război Mondial.

"Sunt convins că această pagină de istorie pe care o împărtăşim nu este destul de bine cunoscută de francezi cu toate că este purtătoare de elemente şi imagini foarte pozitive. Aşadar, ea trebuie să fie pusă în valoare într-un moment în care istoria compatrioţilor mei se îndreaptă spre comemorarea centenarului de la declanşarea Primului Război Mondial, care a fost un moment de răscruce pentru popoarele noastre şi pentru întreaga lume", a menţionat Philippe Gustin.

De la sosirea sa în România, Philippe Gustin a contribuit permanent la dezvoltarea relaţiilor de cooperare între Academia Tehnică Militară (ATM) şi universităţi militare şi civile din Franţa şi, în special, cu Şcolile Militare Speciale Cöetquidan-Saint Cyr, informează MApN.

În cadrul colaborărilor româno-franceze, studenţi şi cadre didactice ale ATM au susţinut cursuri, au parcurs stagii şi programe de cercetare în universităţi şi instituţii importante din Franţa, iar studenţi şi cadre didactice din Franţa au efectuat stagii în cadrul instituţiei militare de învăţământ bucureştene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici