Video Ambasadorul Israelului, decorat de Klaus Iohannis la încheierea misiunii sale diplomatice în România - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, joi, pe ambasadorul Statului Israel, Dan Ben-Eliezer, cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în România, diplomatul declarând că va rămâne un ambasador al poporului român în Israel.

566 afișări

Klaus Iohannis i-a oferit ambasadorului Dan Ben-Eliezer această distincţie pentru "contribuţia personală la susţinerea şi promovarea relaţiilor bilaterale dintre ţara noastră şi Statul Israel", dar şi pentru susţinerea dialogului la nivel înalt şi a schimburilor culturale dintre cele două ţări.

Ambasadorul Statului Israel a declarat, la finalul ceremoniei, că se simte onorat şi privilegiat să primească această distincţie din partea şefului statului, cu atât mai mult cu cât relaţia lui cu România este şi una "sentimentală".

"Este culminarea a cinci ani de misiune diplomatică extrem de importanţi şi interesanţi. Să fiu aici, în România, mă simt ataşat de ţară, de popor şi pentru mine nu este doar o misiune interesantă, este şi foarte sentimentală, pentru că rădăcinile mele sunt aici. Familia mamei mele era din Iaşi şi să vin aici pentru mine a fost ca o călătorie către rădăcinile şi originile mele şi să închei, într-un fel, un cerc", a declarat Dan Ben-Eliezer.

Diplomatul i-a mai transmis lui Klaus Iohannis că este foarte mândru să fie ambasador al Statului Israel şi se bucură că a avut şansa să contribuie la întărirea relaţiilor "excelente" dintre cele două ţări.

"Voi continua să fiu nu doar ambasadorul Statului Israel în România, ci şi ambasadorul României în Israel", a încheiat acesta.

Dan Ben-Eliezer îşi încheie în această perioadă misiunea în România. La începutul săptămânii, ambasadorul a avut o întrevedere şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici