Ambasadorul Italiei la Bucureşti: În ultimele patru luni a crescut numărul de români din Italia cu 200.000 de persoane

Numărul oficial de români din Italia a crescut neaşteptat cu circa 200.000 în ultimele patru luni, până la circa 1,2 milioane, spune ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

22 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Italiei la Bucureşti: În ultimele patru luni a crescut numărul de români din Italia cu 200.000 de persoane

Ambasadorul Italiei la Bucureşti: În ultimele patru luni a crescut numărul de români din Italia cu 200.000 de persoane (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

În faţa întârzierii relansării economiei româneşti şi a persistenţei şomajului mai ales în estul ţării, un nou val de români a plecat în Italia, mulţi dintre ei întorcându-se după ce au terminat rezervele de bani acumulate tot din plecări în străinătate.

"Criza economică din ultimii doi ani nu i-a determinat pe mulţi români să părăsească Italia şi să se întoarcă în ţară, ci din contră. Numărul de români din peninsulă a crescut, de la 953.000 în 2009 la circa 1,167 milioane spre finalul lui 2010, iar astăzi sunt aproape de 1,2 milioane. Am putea spune chiar că în ultimele patru luni numărul românilor din Italia a crescut cu circa 200.000 de persoane, destul de mult", afirmă Mario Cospito.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici