Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost decorat post-mortem de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru decorarea post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

1604 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost decorat post-mortem de preşedintele Iohannis

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost decorat post-mortem de preşedintele Iohannis

"Astfel, în semn de deosebită apreciere şi recunoştinţă pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate pusă în slujba intereselor României, pentru contribuţia avută la promovarea şi menţinerea unui standard de excelenţă profesională în rândul tinerei generaţii de diplomaţi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer, ambasadorului Mihnea Constantinescu", precizează reprezentanţii Preşedinţiei, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică, la un post de televiziune, că fostul diplomat Mihnea Constantinescu a murit sâmbătă noaptea, în străinătate.

Mihnea Constantinescu avea 56 de ani şi a fost, pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, ministru de stat pentru reforma economică în acelaşi guvern Văcăroiu.

A fost apoi director de cabinet si consilier al ministrului de externe de atunci Mircea Geoană (1996-1998).

Ulterior, Mihnea Constantinescu a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) şi apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008), dată după care îndeplineşte funcţia de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În mai 2012, Mihnea Constantinescu a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici