Ambasadorul Palestinei în România, RECHEMAT pentru consultări la Ramallah/ MAE palestinian: Participarea la recepţia din Israel, "gravă încălcare a rezoluţiilor ONU"

Ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, a fost rechemat la Ramallah pentru consultări, potrivit Ambasadei statului Palestina în România.

3167 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Palestinei în România, RECHEMAT pentru consultări la Ramallah/ MAE palestinian: Participarea la recepţia din Israel, "gravă încălcare a rezoluţiilor ONU"

BREAKING | Ambasadorul Palestinei în România, RECHEMAT pentru consultări la Ramallah/ Ce spune purtătorul de cuvânt al Guvernului

Potrivit unui răspuns dat de Ambasada Palestinei în România la solicitarea MEDIAFAX, ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah pentru consultări. "În acest moment nu putem decat sa va confirmam ca E.S. Dl. FUAD KOKALY - Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Statului Palestina a fost rechemat la Ramallah pentru consultari", se arată în răspunsul remis MEDIAFAX.

Decizia vine în contextul în care România, Cehia şi Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamnă mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Autoritatea Palestiniană a condamnat, sâmbătă, poziţia adoptată de cele trei state.

MAE a anunţat, sâmbătă, că propunerea Serviciului European de Acţiune Externă de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim, printre care şi România este una lipsită de echilibru, cu accent doar pe un element.

Nelu Barbu, despre rechemarea ambasadorului Palestinei:Nu ştiu dacă premierul a fost informat sau nu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, că nu ştie dacă premierul a fost informat de faptul că ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, a fost rechemat la Ramallah pentru consultări, potrivit Ambasadei statului Palestina în România.

”Nu ştiu să răspund la această întrebare. Cât am fost eu în şedinţa de Guvern, nu. Dar nu ştiu dacă premierul a fost informat sau nu”, a declarat Nelu Barbu, întrebat dacă ministrul de Externe sau un alt reprezentant al MAE au informat-o pe Viorica Dăncilă de decizia statului palestinian.

MAE palestinian: Participarea la recepţia din Israel, "gravă încălcare a rezoluţiilor ONU"

Participarea reprezentanţilor României, Cehiei, Austriei şi Ungariei la recepţia organizată de Israel înaintea inaugurării ambasadei americane din Ierusalim constituie o "gravă încălcare a rezoluţiilor ONU", acuză Ministerul palestinian de Externe după chemarea la consultări a ambasadorilor.

Autoritatea Palestiniană a anunţat miercuri chemarea la consultări a ambasadorilor din România, Cehia, Austria şi Ungaria, după ce aceste ţări au trimis reprezentanţi la o recepţie organizată de Israel duminică, cu o zi înaintea inaugurării ambasadei Statelor Unite din Ierusalim.

Uniunea Europeană a refuzat să trimită reprezentanţi la această recepţie.

"Participarea reprezentanţilor celor patru ţări la această recepţie constituie o încălcare gravă a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor Naţiunilor Unite", a acuzat Ministerul palestinian de Externe, citat de AFP şi de cotidianul La Libre Belgique.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici