Ambasadorul palestinian condamnă declaraţia premierului Dăncilă: Statele arabe nu mai susţin candidatura României în Consiliul de Securitate

Ambasadorul Autorităţii Palestiniene la Bucureşti, Fuad Kokaly, care a declarat luni, la un post TV, că declaraţia premierului Viorica Dăncilă despre relocarea ambasadei la Ierusalim va distruge speranţele ca România să fie votată de statele arabe în Consilul de Securitate al ONU.

6593 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul palestinian condamnă declaraţia premierului Dăncilă: Statele arabe nu mai susţin candidatura României în Consiliul de Securitate

Ambasadorul palestinian condamnă declaraţia premierului Dăncilă: Statele arabe nu mai susţin candidatura României în Consiliul de Securitate

"Cred că efectele se simt de azi, dar nu este vorba numai de palestinieni, e vorba şi de toţi arabii. Nu vor accepta un astfel de pas. După cum ştiţi, susţinem România pentru că ţara dumneavoastră este candidată la Consiliul ONU. Am promis României să o susţinem pentru a obţine un mandat. Cred că Dăncilă va distruge speranţa ca România să devină membră a Consiliului de Securitate", a declarat Fuad Kokaly la Realitatea TV.

El a mai spus că arabii au fost ”surprinşi” de declaraţia premierului Viorica Dăncilă făcută la întâlnirea din SUA potrivit căreia România intenţionează să mute ambasada la Ierusalim.

”În primul rând, acest lucru nu reprezintă poziţia României şi, de asemenea, contravine normelor internaţionale şi dreptului internaţional. E o problemă sensibilă pentru arabi, musulmani şi creştini", a mai spus ambasadorul Palestinei la Bucureşti.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei „şi în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, şeful Executivului a declarat diminică seara, la un post TV, că anunţul privind relocarea ambasadei la Ierusalim a fost doar o opinie personală, iar reacţia preşedintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să o dezamăgească, pentru că ea a spus că trebuie îndeplinite procedurile constituţionale. Premierul a mai precizat că în cazul în care şeful statului refuză relocarea ambasadei, va analiza toate posibilităţile, neexcluzând sesizarea Curţii Constituţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici