Ambasadorul Statelor Unite, la Guvern pentru discuţii cu premierul interimar

Ambasadorul SUA în România Hans Klemm a ajuns, vineri, la Palatul Victoria, unde se întâlneşte cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

2526 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Statelor Unite, la Guvern pentru discuţii cu premierul interimar

Ambasadorul Statelor Unite, la Guvern pentru discuţii cu premierul interimar (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Ambasadorul american a ajuns la sediul Guvernului în jurul orei 12.00, când premierul interimar Sorin Cîmpeanu era la discuţii cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe tema proiectului legii bugetului de stat pentru 2016.

Sorin Cîmpeanu a fost desemnat premier interimar joi, de către preşedintele Klaus Iohannis, după ce Victor Ponta a depus mandatul întregului Cabinet, în urma protestelor de stradă la care au participat zeci de mii de oameni revoltaţi de tragedia din Clubul Colectiv.

Ambasadorul SUA Hans Klemm a transmis joi un mesaj în care îi încurajează pe toţi românii "să rămână implicaţi în procesul civic", precizând, totodată, că aşteaptă "cu nerăbdare" să colaboreze cu preşedintele, prim-ministrul interimar şi cu Guvernul în "domeniile prioritare comune".

"Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm exercitarea paşnică a libertăţii de exprimare şi întrunire şi îi încurajăm pe toţi românii să rămână implicaţi în procesul civic", a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii Hans Klemm, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Klemm a precizat că aşteaptă "cu nerăbdare" să colaboreze cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu şi cu Guvernul interimar "în domeniile prioritare comune".

"Statele Unite ale Americii şi România sunt aliaţi care au un parteneriat strategic puternic şi plin de energie. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu preşedintele Iohannis, prim-ministrul interimar, Sorin Cîmpeanu, şi cu guvernul interimar în domeniile prioritare comune. În definitiv, relaţia SUA-România este puternică datorită valorilor noastre democratice comune, angajamentului nostru faţă de securitatea colectivă a cetăţenilor noştri şi dorinţa noastră de a asigura prosperitatea comună a ambelor noastre ţări", a arătat Klemm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici