Ambasadorul SUA, întrebat la Botoşani când vor înceta americanii să atace Libia şi Afganistan

Ambasadorul SUA în România, Mark H. Gitenstein, a fost întrebat, joi, de un botoşănean, la o manifestare prilejuită de împlinirea a zece ani de activitate a Corpului Păcii la Botoşani, când vor înceta americanii atacurile asupra Libiei şi Afganistanului.

127 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA, întrebat la Botoşani când vor înceta americanii să atace Libia şi Afganistan

Ambasadorul SUA, întrebat la Botoşani când vor înceta americanii să atace Libia şi Afganistan (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ambasadorul SUA Mark H. Gitenstein, care îşi are originile în Botoşani, a participat, joi, împreună cu autorităţile botoşănene, la manifestări organizate pentru marcarea a zece ani de activitate a Corpului Păcii la Botoşani, el ţinând să viziteze, printre altele, Cimitirul Evreiesc din municipiu, unde şi-a găsit înmormântată o rudă de-a sa, decedată în 1915, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Împreună cu soţia sa, Libby Gitenstein, diplomatul american s-a rugat, în limba ebraică, în Marea Sinagogă din incinta cimitirului, de a cărei pictură şi lucrări interioare s-a arătat încântat.

În cadrul ceremoniei organizate pentru a marca cei 20 de ani de prezenţă a Voluntarilor Păcii în România şi zece ani de prezenţă a voluntarilor americani la Botoşani, ambasadorul SUA în România a mulţumit primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, pentru sprijinul acordat organizaţiilor de voluntari.

"Aş vrea să recunosc meritele domnului primar Flutur, unul dintre numeroşii membri ai familiei Flutur. Dacă locuiţi în această parte a ţării şi nu cunoaşteţi niciun Flutur, înseamnă că nu cunoaşteţi nicio persoană", a spus ambasadorul american.

Această ceremonie nu a fost, însă, lipsită de incidente după ce un tânăr botoşănean a ţinut să-l întrebe pe ambasador, în timp ce acesta asculta discursul edilului şef al municipiului, când vor înceta americanii atacurile asupra Libiei sau Afganistanului.

"De ce să nu vorbesc? Hai, luaţi-mă pe sus, nu am voie sa vorbesc, să îmi exprim opinia? Pentru că în Irak este petrol, în Afganistan este petrol, în Libia este petrol, de asta fac, invadează toată lumea şi ei vin cu Corpul Păcii", a spus bărbatul când i s-a sugerat să se liniştească.

Imediat acesta a fost îndepărtat de către lucrătorii SPP, iar mai apoi a părăsit zona.

Joi seara, ambasadorul SUA în România urmează să participe la un concert de muzică populară al orchestrei Rapsozii Botoşanilor şi Formaţiei de Dans Mărgineanca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici