Ambasadorul SUA va avea marţi o întâlnire cu Tudorel Toader. Discuţiile, la cererea lui Hans Klemm/ Reacţia ministrului Justiţiei

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, va avea, marţi dimineaţa, o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la sediul ministrului. Discuţiile au loc la solicitarea ambasadorului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din sistem.

1295 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA va avea marţi o întâlnire cu Tudorel Toader. Discuţiile, la cererea lui Hans Klemm/ Reacţia ministrului Justiţiei

Ambasadorul SUA va avea marţi o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Discuţiile, la cererea lui Hans Klemm

Contactat de MEDIAFAX, ministrul Justiţiei a confirmat întâlnirea.

Solicitarea ambasadorului SUA vine după ce ambasada a afirmat, referindu-se la propunerile de modificare a legilor justiţiei, că SUA au luat la cunoştinţă de acestea cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar şi că statul de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent.

”Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii noastre comune. Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie”, se arată în declaraţia ambasadei Statelor Unite privind propunerile făcute de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi seară, în ceea ce priveşte reacţia Ambasadei SUA la propunerile de modificare a legilor justiţiei, că firesc este ca o îngrijorare să fie şi motivată, ori el nu a văzut care sunt fundamentele, care este motivul acestei stări de îngrijorare.

"A exprima o stare, că e de îngrijorare, că e de bucurie, dar a exprima o îngrijorare firesc apare să fie şi motivată, or, în această prezentare a stării de îngrijorare, eu nu am văzut care sunt fundamentele, care e motivul acestei stări de îngrijorare. Nu cred, dacă îmi este îngăduit un exemplu, că starea de îngrijorare vine din faptul că durata mandatelor celor cu funcţii de conducere se va schimba din trei ani în patru ani. Nu este vorba de prelungirea mandatelor în curs, pentru că e un principiu general constituţional care spune că o lege care modifică o altă lege nu modifică mandatele în curs", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, joi seară, la România Tv.

Ulterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Arad, că este îngrijorat de faptul că „nişte ambasadori” în România îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe dezbaterea privind legile Justiţiei, el arătând că urmează să ni se interzică dreptul de a gândi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici