AMR cere Guvernului Orban ca Legea Bugetului de Stat să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) solicită Guvernului Ludovic Orban să stabilească un calendar de aprobare a Legii Bugetului de Stat, care să asigure intrarea ei în vigoare la 1 ianuarie 2020.

2182 afișări
Imaginea articolului AMR cere Guvernului Orban ca Legea Bugetului de Stat să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020

AMR cere Guvernului Orban ca Legea Bugetului de Stat să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020

AMR cere intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2020 a Legii Bugetului de Stat, precum şi asigurarea finanţării sistemului de protecţie a copilului, a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi judeţelor, conform legii, de la bugetul de stat, prin alocarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată cu destinaţie specială, fără ca acestea să greveze bugetele minime de funcţionare ale judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor.

De asemenea, AMR solicită Guvernului Orban stabilirea cotelor din impozitul pe venit, ce revin unităţilor-administrativ teritoriale, prin Legea finanţelor publice locale şi nu prin Legea Bugetului de Stat, cum s-a întâmplat în anii 2018-2019.

În acest sens, este necesară modificarea, începând cu data de 1 ianuarie 2020, a articolelor 32 şi 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, conform Acordului încheiat între UNCJR, AMR şi ACoR. (Solicităm – n.r.) transparentizarea activităţii ANAF şi crearea posibilităţii ca APL să aibă acces permanent la informaţiile privind colectarea IV, care constituie una din sursele de venit a bugetelor locale. Reglementarea legală a obligaţiei MFP prin DGFPL de a transmite, începând cu data de 1 ianuarie 2019, trimestrial, către toate UAT-urile, informaţii privind incasarile totale din impozitul pe venit la nivelul fiecărei UAT, respectiv sumele achitate cu titlu de impozit pe venit atât de contribuabilii mici şi mijlocii, cât şi de contribuabilii mari”, potrivit AMR.

Între solicitările AMR este şi constituirea, începând cu anul 2020, a unui Fond de creditare nerambursabilă pentru unităţile administrativ-teritoriale, astfel încât să poată fi asigurată contribuţia proprie a acestora la proiectele finaţate din fonduri externe nerambursabile.

Taguri:
amr,
orban,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici