ANALIZĂ: Congres PMP cu Traian Băsescu şi gust de mere verzi

Reprezentanţii PMP reuniţi în congres au avut parte duminică de o surpriză de proporţii: Traian Băsescu şi-a lăsat câteva ore nepoţii şi a venit la manifestarea partidului pentru a-şi "apăra" mandatul de fost preşedinte al României.

1024 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Congres PMP cu Traian Băsescu şi gust de mere verzi

Traian Băsescu (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Nu ştiam că va veni domnul Traian Băsescu şi nici colegii mei nu ştiau", spunea un deputat PMP despre sosirea neaşteptată a lui Băsescu.

"Bine aţi venit dl Preşedinte!", "Ne bucurăm că aţi venit", a fost întâmpinat fostul şef al statului de membrii şi simpatizanţii partidului, care a atât la venirea acestuia, cât şi la plecarea lui au imortalizat momentul făcând fotografii cu Băsescu pe telefoanele mobile.

Primit cu aplauze, Traian Băsescu s-a aşezat în sală în care avea loc congresul pe primul rând alături de liderul ţărănist Aurelian Pavelescu şi de două participante la congres.

"Mentorul PMP", cum a fost prezentat de către deputatul Eugen Tomac, a vorbit apoi aproape o oră, justificându-şi prezenţa prin faptul că trebuia să-şi apere mandatul de fost şef al statului.

"Era obligatoriu să ies public să-mi apăr mandatul" şi "vreau să vă fiu partener", au fost principalele mesaje ale lui Traian Băsescu.

Despre Elena Udrea, fostul prim om în stat a vorbit puţin, arătând că-i mulţumeşte şi că apreciază "delicateţea" gestului de a nu fi în sală la congresul PMP.

"Sper să se bucure de condiţii corecte pentru a se apăra şi sper să-mi confirme încă o dată că e un om cinstit", le-a spus Băsescu membrilor PMP.

El le-a vorbit acestora despre toate temele posibile: de la sănătate, fonduri europene, până la bursele pentru tinerii din Republica Moldova şi obiectivele politicii externe, dar nu le-a spus nimic "popularilor" despre acuzaţiileElenei Udrea la adresa directorului interimar al SRI şi al diverselor persoane publice.

Apoi a plecat şi pe drum le-a promis jurnaliştilor că le va răspunde la întrebări. Parţial a răspuns, după ce şi-a consultat nişte notiţe. Alte întrebări au rămas însă fără răspuns.

După plecarea lui Băsescu, congresul PMP a continuat cu alegerea noii conduceri a partidului şi cu o pauză în care participanţii care, pe fundal muzical, au mâncat la propriu simbolul partidului: merele verzi, aşezate în coşuri la prezidiu.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici