ANALIZĂ Valeriu Şuhan spune care este primul lucru pe care trebuiau să îl facă poliţiştii din Caracal

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a precizat, pentru MEDIAFAX,că primul lucru pe care poliţiştii trebuiau să îl facă în cazul de la Caracal este să strângă probe ADN ale Alexandrei din casa în care locuia, lucru ce îi ajuta repede să afle dacă ea a fost în casa lui Gheorghe Dincă.

14075 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ Valeriu Şuhan spune care este primul lucru pe care trebuiau să îl facă poliţiştii din Caracal

ANALIZĂ Valeriu Şuhan spune care este primul lucru pe care trebuiau să îl facă poliţiştii din Caracal

"|În cazul persoanelor dispărute, se întocmeşte aşa-zisa fişă D (de la dispărut) care cuprinde rezultatul cercetării de la faţa locului desfăşurată în locul unde persoana respectivă şi-a avut domiciliul. Cu această ocazie se ridică probe, urme, fire de păr, se desfăşoară investigaţii penru identificarea stomatologului, în vedere identificării fişei dentare. Sunt foarte curios dacă Poliţia a identificat aceste acţiuni în cazul celor două fete, când ele au fost date dispărute", a declarat Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a precizat, pentru MEDIAFAX

Acesta spune că pentru a identifica urmele unui dispărut este nevoie de această fişă a victimei.

"De exemplu, eu reclam dispariţia unei rude şi atunci Poliţia trebuie să vină la casa rudei si trebuie să ridice fire de păr, să găsească urme, astfel încât să fie comparate cu fişa D. Avem tehnologia cu ADN, e suficient să găsesc un fir de păr astfel încât dacă victima va fi găsită decedată, firul de păr mă conduce la identificarea victimei", a mai spus Şuhan.

Acesta spune că situaţia era cu atât mai gravă cu cât oamenii legii au aflat, la fel ca şi opinia publică, la scurt timp după sesizarea părinţilor, faptul că fata este cuminte şi nu are obiceiul să plece de acasă fără să anunţe.

Poliţiştii din Caracal au fost acuzaţi că au tratat cazul dispaţiei fetei cu superficialitate. mai mult, unchiul fetei, Alexandru Cumpănaşu, a relatat, pentru MEDIAFAX, că tatăl Alexandrei a fost pus de Poliţie să spargă două uşi la descinderi, iar la un moment dat i s-a spus că va plăti pagubele, dacă se dovedeşte că fiica lui a plecat cu vreunul.

Taguri:
caracal,
politie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici